Koolzaadhoning

Koolzaadhoning kopen

Koolzaadhoning kopen? Bestel de koolzaadhoning eenvoudig online in onze webshop. U kunt de honing ook in onze winkel in Veenendaal kopen. De koolzaadhoning is verkrijgbaar in de volgende hoeveelheden:

Koolzaadhoning smaak

Koolzaadhoning is vrij neutraal van smaak. Door het hoge natuurlijke suikergehalte in de honing, kristalliseert de honing snel. De meeste koolzaadhoning potjes van Imkerij de Werkbij wordt daarom vooraf tot crème geroerd, zodat de honing minder snel kristalliseert. De koolzaadhoning blijft daarom goed smeerbaar. Omdat de honing tot crème honing is geroerd, heeft de koolzaadhoning een romige smaak.

De gezonde werking van koolzaadhoning

Waar is koolzaadhoning goed voor? Koolzaadhoning bevordert een vrijere ademhaling. Ook als slaapmutsje wordt ze veel gebruikt. Doe hiervoor één eetlepel honing in een beker warme melk en drink dit voor het slapen gaan met kleine slokjes op.

Koolzaadhoning is gezond vanwege de natuurlijk aanwezige enzymen, mineralen en vitaminen. Naast bovenstaande werking heeft de honing ook een positief effect bij het vasthouden van vocht.

Oorsprong van koolzaadhoning

Koolzaadhoning, een mooie lichte crèmehoning, wordt gewonnen uit de gele koolzaadbloemen. Koolzaadbloemen worden ook ingezaaid om olie uit het zaad te winnen.