Raathoning

Raathoning: de meest pure vorm

Raathoning is de honing zoals de bijen het maken, honing in z'n puurste vorm. Ze bouwen de raten van bijenwas, puur natuur. Daar brengen ze de nectar in. Wanneer de honing rijp is verzegelen de bijen de cellen met een wasdekseltje. Deze honing wordt door ons uit de kasten gehaald, in blokken gesneden en in zichtdoosjes verkocht. 100% een natuurproduct. Je kan eigenlijk alléén raathoning maar rauwe honing noemen.

"De enige honing waar verder niets mee gebeurd is"

Als je raathoning van ons koopt krijg je echt de meest pure honing. Dat is wat veel mensen willen. Raathoning is lekker, maar daarnaast ook nog eens supergezond. 

Raathoning: een exclusief product 

Bij het winnen van raathoning speelt het menselijke een minimale rol. We hoeven het alleen uit te snijden en in een bakje te doen. Er zijn echter maar weinig imkers die raathoning willen maken, omdat het moeilijker en duurder is. Vandaar dat de raathoning ook een exclusief product is. 

"De meest pure honing die er bestaat"

Raathoning.jpg

De raat kunt u ook eten

De bijen produceren de raathoning zelf volledig van bijenwas. Alleen deze raat kan samen met de honing volledig gegeten worden. Normaal zit er ook altijd deels raat in de honing, maar deze wordt eruit geslingerd. Belangrijk is dat wij de honing niet verhitten op een manier dat de vitaminen en mineralen eruit gaan, wat wel vaak in supermarkten gebeurd. Soms moet je de honing wel verhitten om te kristaliseren, maar doe dit tot maximaal 38 graden.