Het Binnenveld

Boerderijwinkel Het Binnenveld (voorheen Boer de Bij) is een samenwerking tussen twee bedrijven: Vleesboerderij Het Binnenveld (die op dezelfde locatie al een winkel aan huis had) en Imkerij de Werkbij (al veertig jaar werkend vanuit deze omgeving). In de boerderijwinkel koopt u onder andere vlees van het eigen rundvee en honing van de eigen imkerij. En naast melk en kaas ook allerlei streekproducten, alles van propolis en alle mogelijke glazen potjes met deksels.

Welkom voor kwaliteit: eerlijk vlees en pure honing. Welkom voor een origineel cadeautje. Welkom om te leren over bijen en de natuur.

Openingstijden Boerderij Het Binnenveld:

Maandag t/m vrijdag 10.00 uur - 16.30 uur.
Zaterdag 9.00 uur - 15.00 uur.

Adres: Zuidelijke Meentsteeg 9, 3911 TD Rhenen

De mensen achter Boerderij Het Binnenveld

Roel van Dijk (Het Binnenveld) en Kees Verrips (Imkerij de Werkbij) hebben het nieuwe concept van 'Boer de Bij' gelanceerd. En je hoeft als boer helemaal geen winkel op je erf te hebben om mee te kunnen doen. Ze kunnen er uren over vertellen, elke boer kan zich aanmelden om ook als 'Boer de Bij' plek mee te doen! 

Het concept: doe mee met 'Boer de Bij'!

Boer de Bij vertegenwoordigt de samenwerking van boeren en bijen. Boeren zijn natuurmensen. Al kunnen ze dat vanwege wet- en regelgeving niet altijd laten blijken. Boer de Bij is een samenwerkingsconcept waarmee de boer kan laten zien: ik heb hart voor de natuur! Ik werk graag samen met bijen. Samen bouwen aan een landschap waar het voor Boer en Bij goed toeven is, met ruimte voor mens en dier. Elk 'Boer de Bij' project in Nederland zal een verschillende invulling krijgen, alleen al omdat elke boer en elke plek verschillend is. Maar, dat we dat als Boeren en Bijen samen doen, dat is één ding dat zeker is. Lees hier het artikel over Boer de Bij in de Veenendaal Totaal.

Bent u boer en wilt u graag op de hoogte blijven over Boer de Bij? Of weet u nu al: dit spreekt me aan! Laat het ons weten via een mailtje of telefoontje. Het concept is nog in ontwikkeling, maar we wisselen graag van gedachten.

Stuur een mail over Boer de Bij

Sociale missie van Roel en Kees

In beide bedrijven speelt de sociale component sterk mee. Waar mogelijk geven de ondernemers kansen aan mensen die normaal gesproken wat moeilijker aan een baan komen dan anderen. Mensen met mogelijkheden, maar veel bedrijven weten niet wat ze met mensen moeten die niet aan “het vacature profiel” voldoen. Kees Verrips: “Een vacature profiel opstellen vind ik het lastigste was er is. Meestal is het alleen een vorm van uitdaging: Kom maar vertellen wie je bent en wat je kan. Dat levert de mooiste werknemers op.” Al met al een andere insteek van werkgeverschap. Een gedachte die door beiden gedeeld wordt, en mensen een kans biedt ook wanneer ze tegen solliciteren op zien.

Meer informatie of meedoen met Boer de Bij?
Roel van Dijk - Boerderij Het Binnenveld - 06 51494691
Kees Verrips - Imkerij de Werkbij - 0317-612942

Deel dit artikel