De Gatherhof

Natuur- en educatietuin
Bij de Werkbijwinkel in Vaassen is in 2018 de Gatherhof aangelegd, een natuur- en educatietuin in ontwikkeling! Dit voormalig stuk grasland van 2500m2 verandert in rap tempo in een bloeiende oase vol bloemen, kruiden en heesters. In de tuin huizen naast honingbijen ook verschillende solitaire bijen, vlinders en allerlei andere beestjes.

De Gatherhof ligt in een prachtig fietsgebied tussen de A50 en de IJssel, in het buitengebied van gemeente Epe. De tuin is altijd open voor publiek. Zet je fiets bij de picknicktafel, loop een rondje en laat je inspireren. In de vrolijke BEE-Buzz bevindt zich het rustpunt, waar je een lekker bakje koffie of thee kunt zetten.

Februari 2021 – Update! Nienke Boone (28) werkt in Vaassen aan de ontwikkeling van natuurtuin de Gatherhof. Haar liefde voor de natuur zat er al vroeg in. Als kind logeerde ze graag bij haar opa en oma op de boerderij en werkte in de moestuin. Ze volgde een universitaire opleiding in Wageningen en reisde als student de wereld over. Wat brengt haar ertoe om haar mouwen op te stropen in de onze natuurtuin? Waar haalt ze haar kennis en kunde vandaan? Verder lezen

Januari 2021 – Update! Het is winter, maar in de Gatherhof wordt hard gewerkt! Verder lezen

IMG_20200811_124115.jpg

Onze winkel
Aan de overkant van de weg is op woensdag t/m zaterdag de honingwinkel ‘De Werkbij Veluwe’ geopend. Er zijn verschillende soorten honing te koop, net als honingsnoepjes, taarten en wijnen. Ook zijn er verzorgingsproducten van de bij, zoals zeepjes en zalfjes, en vitaliteitsproducten die gemaakt zijn van propolis. Imkers kunnen terecht voor imkerbenodigdheden en iedereen kan snuffelen in de vele bijenboeken.

Welkom!
Van harte welkom! De Gatherhof is niet alleen een kleurrijke verrassing tussen de akkers en weilanden, je kunt er ook altijd een doe-het-zelfexcursie doen om inspiratie op te doen voor je eigen tuin of leuke beestjes te ontdekken. Bijen en andere insecten zijn heel belangrijk voor de bestuiving van onze gewassen. Wist je dat 75% van ons eten mede mogelijk gemaakt is door de bij? Extra belangrijk dus om goed voor ze te zorgen, ook thuis. Wil je meer leren over de bijen en de natuur? We organiseren, op verzoek, natuurmiddagen en rondleidingen. Ook voor verenigingen, groepen en schoolklassen.

De tuin is volop in ontwikkeling, dus houd onze Facebook en Instagram in de gaten. 

Graag tot snel in de Gatherhof!

Voor kinderen: Hoe ziet een natuurmiddag in de Gatherhof eruit? 
Theetijd ging langs in de Gatherhof en schreef er een blog over de liefde die wij voelen voor deze tuin & de missie van de Werkbij. 

IMG_20201126_145837.jpg

 

Klik hier voor de beeldbank van de Gatherhof

 

Deel dit artikel