Imkercursus van De Werkbij

Wilt u weten of bijenhouden iets is voor u? Wilt u als startend imker met een gedegen voorbereiding aan de slag? Bent u als gevorderd imker toe aan verdieping of specifieke kennis? Wij bieden regelmatig cursussen en workshops aan. Op deze pagina leest u daar meer over.

Imkercursus_1.JPG

Kennismaking met bijenhouden

Maak kennis met de honingbij en de imkerij. U mag vrijblijvend een cursusmoment van de cursus Bijenhouden (de "beginnerscursus") meemaken. Ideaal voor mensen die overwegen zelf bijen te gaan houden of gewoon meer willen weten van deze prachtige, nijvere dieren. Daarnaast vindt er af en toe een Kennismakingsdag plaats. Deze worden in de agenda aangekondigd.


Diploma Bijenhouden

Wilt u serieus aan de slag met bijen? Dan is de imkerscursus Bijenhouden (de "beginnerscursus") wat u nodig hebt. U leert er alles: over het bijenvolk, over de verzorging ervan, over de bestrijding van ziekten, over de honingoogst en over de materialen die nu nodig hebt. De cursus begint vroeg in het jaar met een aantal theoriebijeenkomsten. Daarna volgen er tien praktijkmiddagen tussen maart en september. Na de cursus ontvangt u het diploma Bijenhouden en kunt u als imker zelfstandig aan de slag.
 

Imkercursus_3.jpg

Deel dit artikel