Maak kennis met het team van De Werkbij! 

De Werkbij is een sociale onderneming, waar de liefde voor mensen de boventoon voert. We werken in een heel divers team, en genieten daarvan. In ons team is ruimte voor groei en ontwikkeling. Zo bieden we een veilige werkplek aan mensen met talenten die soms moeilijk passend werk vinden. We trekken samen op, werken hard en maken vooral veel plezier!

Team de Werkbij: slingeren, tappen, inpakken en verzenden

Elsbeth tapt honing, etiketteert en pakt producten zoals honingsnoep in. De glazen potten worden ingepakt door Mark, die ook ander productiewerk doet. Pieternel maakt uw pakketten klaar die u heeft besteld, en zet de pallets klaar voor verzending. Richard is onze heftruckchauffeur, hij zet alles klaar voor DHL en doet ook ander gevarieerd productiewerk. In de vakanties helpt Finn ook mee bij het inpakken van glas. 


Foto v.l.n.r.: Margaretha, Elsbeth, Pieternel en Richard bij de ontvangst van hun Praktijkverklaring

Kunstraat maken

in 2024 is Louise bij ons komen werken. Ze maakt op onze kunstraatmachine 'startraat' voor de bijen. Imkers leveren bij De Werkbij hun eigen bijenwas aan, en Louise zorgt ervoor dat er nieuwe schone raatvellen van worden gemaakt.

Er kwamen nog 2 nieuwe collega’s in 2024: Nelie komt uit Ederveen en werkt sinds het voorjaar van 2024 bij Imkerij de Werkbij. Hoe ze het vindt? ‘Ik ben heel tevreden en ik heb het erg naar mijn zin. Het is ontzettend gezellig en ik ben gek op honing.’  Agnetha is in mei begonnen bij De Werkbij. Ze heeft HAVO-examen gedaan en komt vakantiewerk doen. Ze is meteen aan de slag gegaan met orders pikken, pakketten inpakken en vandaag pakt ze hakhoning in (samen met Nelie). Ze blijft de hele zomer en daar zijn we blij mee!


Nelie en Agnetha

André is onze honingkeurmeester en hij leidt als assistent-bedrijfsleider alles op de werkvloer in goede banen. 
Onze honing wordt voornamelijk geleverd door Nederlandse en Europese imkers. Een van de imkers is Mohammed. Hij is verbonden aan De Werkbij, als professioneel imker met meer dan 300 bijenkasten. Hij houdt bijen, verzorgt hen en slingert de honing. We hebben ons ook verbonden aan Imkerijen in Roemenië, Spanje en Estland.

Kaarsen maken bij De Werkbij

Margaretha is onze kaarsen-koningin. Zij produceert de Margreth Candles van pure bijenwas en doet daarnaast etiketteerwerk. Krystyna doet veel inpakwerk en houdt als een echte interieurverzorger onze gezamenlijke ruimtes netjes. En ondertussen spreekt ze steeds beter Nederlands!  Ook Yuliia uit Oekraïne is hard bezig zich onze taal eigen te maken. 

team werkbij

We staan je graag te woord!

Wilfried, André en Kees zijn regelmatig onderweg en zien veel relaties op een dag. Ze weten alles over honing en gezonde propolisproducten (Propolia™).  Wilfried zit vol ideeën en is vaak op pad naar klanten met een agrarische focus.  Johan beantwoordt telefoon en mail van klanten en ondersteunt bij de pakketverzending. Marjan zorgt voor de financiële en personeelsadministratie en het secretariaat. Zij is het geheugen van de Werkbij. (foto: Wilfried en Yuliia)

team Werkbij

Genieten van de natuur en de bijen

Lieke maakt de prachtigste foto’s, die je regelmatig terugziet op de sociale media-accounts van natuurtuin De Gatherhof in Vaassen. Nienke  is onze extern adviseur als het gaat om biodiversiteit en ecologische landbouw. Ze leverde in een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de tuin. Aukelien schrijft bijenverhalen, blogjes, coördineert de vormgeving en werkt aan de communicatie. Lisa ondersteunt De Werkbij regelmatig op projectbasis vanuit This Is Gesty als veelzijdig online marketeer.  Diederik helpt bij ICT-werkzaamheden en houdt de computers up to date. Als er een storing is, is Diederik onze redder in nood!

Ga naar Nieuws van De Werkbij > Lees het interview met Mark