Imkers voor imkers

De honingbij heeft het zwaar. Ervaren imkers die voor de bijen zorgen worden steeds schaarser. De 'kennis van vroeger' verdwijnt. Wij vinden het belangrijk dat jong en oud deze interessante dieren (opnieuw) leren kennen. Daarom staan wij in contact met vele imkers om deze kennis zoveel mogelijk te delen. Door het opleiden van nieuwe imkers, houden wij de bijenstand op peil.

Volg een imkercursus

Imkercursus

In onze Bee-Buzz beleven kinderen het verhaal van de bij.

Onze Bee-Buzz is een plaatje om te zien en roept veel nieuwsgierigheid op. Wanneer de deuren open gaan, kunnen kinderen hun lol op. Met leuke spelletjes, knutselwerken en educatieve programma's, beleven de kinderen het verhaal van de bij. Wij komen graag met onze Bee-Buzz langs bij bijvoorbeeld scholen of markten, zodat alle kinderen kennis maken met dit bijzondere diertje.

Beleef de Bee-Buzz

Bee-Buzz

De bij is een zeer nuttig en interessant dier. Dat verhaal vertellen wij graag door.

Zonder bijen zouden wij niet kunnen genieten van de bloeiende natuur. Zonder de bij zouden wij geen eten hebben. Duizenden bijen werken elke dag op een harmonieuze manier samen. Elke dag zijn zij hard aan het werk voor het volk en voor de natuur. Wij laten graag zien hoe dit in z'n werk gaat en vertellen het nut van de bij. Naast informatie over de bij, geven wij ook informatie over de producten die zij maken. Dus kijk, voel, ruik en proef de wondere wereld van de honingbij!

Leer meer over de bestuiving

Honingbij met stuifmeel

De Werkbij Nieuws en Agenda

Oké, feitelijk gezien zijn de glazen potjes of de glazen flessen door jouw aankoop niet meer van…
Doe mee met De Werkbij Fotowedstrijd Maak jij een mooie foto waarop de bij centraal staat? Wacht…
Mei Glas Actie glazen potten en deksels In de maand Mei hebben de ronde potten 250 gram (212ml) en…
Op zaterdag 21 september vindt u ons met honing op de 53e honing-, natuur-, en bijenmarkt in…
Op de 4e zaterdag van september vindt de honingmarkt in Eerbeek plaats, georganiseerd door…