Kunstraat eigen bijenwas

Bij De Werkbij kun je kunstraat laten maken van bijenwas, die je als imker zelf aanlevert. Dus van je eigen bijen! Deze bijenwas wordt door ons eerst gezuiverd, zodat de nieuw raatvellen schoon zijn. Je betaalt voor je nieuwe kunstraat een prijs per kilo. Alle restanten krijg je ook weer mee terug. Kunstraat (door ons ook wel ‘startraat’ genoemd) van eigen bijen is de meest zekere start voor het bijenvolk in het nieuwe seizoen.

Bijenwas aanleveren voor kunstraat

Lever je bijenwas in goed stapelbare dozen aan bij De Werkbij in Veenendaal of in Vaassen (bijvoorbeeld in bananendozen). Je krijgt hiervoor een hoogwaardig product terug: mooie kunstraat van eigen bijenwas die je per kilo betaalt.

Tarieven

Je betaalt je nieuwe raatvellen per kilo. De prijzen hieronder zijn inclusief btw.
Tot en met 25 kilo:  € 8,- per kilo afgeleverde startraat (minimum tarief: € 125,-)
Van 26 t/m 50 kilo:  € 7,- per kilo afgeleverde startraat
Vanaf 51 kilo:  € 5,- per kilo afgeleverde startraat

kunstraat

Groothandelsprijzen vanaf 400 kg bepalen we in overleg. Bovengenoemde prijzen gelden voor inpakken in pakken van 3 kilo of in dozen. Door het reinigen van je bijenwas kan er een klein verlies van gewicht optreden t.o.v. het aangeleverde gewicht.

Tarievenblad kunstraat

Martin en Margaretha inspecteren de nieuwe kunstraat vellen

Honing, bijenwas, glazen potten en deksels

Bij de Werkbij in Veenendaal kun je ook bijenwas en honing te koop aanbieden, en glazen potten en deksels betrekken. Imkermaterialen en drachtplanten verkoopt De Werkbij op de locatie in Vaassen (evt. ook af te halen in Veenendaal). In Vaassen (winkel en tuin) worden ook imkerverenigingen en andere groepen ontvangen. Meer weten? Stuur een mailtje naar info@dewerkbij.nl of bel 0317-612942.

overnamen kunstraatmachine De Werkbij

Overname kunstraatmachine van Ecopoll

Imkerij de Werkbij nam in 2023 de activiteiten rond het maken van kunstraat over van Robert Schuurmans en zijn vrouw Thea van Ecopoll. Kees Verrips van De Werkbij: “We zijn heel blij met deze mooie aanvulling op onze activiteiten, waarmee ook extra sociale werkplekken in Veenendaal worden gecreëerd.” Imkerij de Werkbij is een sociale onderneming, waar ook mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een opstapplek of vaste werkplek kunnen vinden. Er is ruimte voor groei en ontwikkeling voor ieders talenten. De overname van de kunstraatactiviteiten in 2023 bood ruimte voor meer mensen om weer deel te nemen aan het arbeidsproces. Verrips: “Je kunt bijna nergens je euro 2 keer uitgeven. Bij de Werkbij kan dat wél. Je geeft je euro uit voor de beste kwaliteit bijenraat. En daarbij geef je je euro ook nog een positief sociaal effect mee.”

Meer over sociaal ondernemen

 

 

Deel dit artikel