Fruithoning

Fruithoning uit de boomgaard 

Fruithoning is, de naam verklapt het al, fruitig van smaak, en iets minder zoet. Deze honing is licht van kleur en kristalliseert meestal niet zo snel. Ze wordt door de bijen verzameld in de fruitboomgaarden. Nederlandse Fruithoning, zolang de voorraad strekt, is in potjes van verschillende formaten verkrijgbaar.

Fruithoning uit de boomgaard

De fruithoning wordt verzameld door bijen in de fruitboomgaarden. Er wordt door het hele land op verschillende fruitbomen gevlogen. Zo helpen de bijen bij de bestuiving van bijvoorbeeld appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen. Fruittelers hebben veel voordeel van de bijen, aangezien de bijen zorgen voor de bevruchting van de bomen. Door bestuiving verhoogt de kwaliteit van de teelt en geven de bomen meer vruchten.

Fruithoning

We hebben ook een samenwerking met Pink Lady om dit proces te bevorderen. Zonder bijen, geen appels! Bij het eten van fruithoning denken we daarom terug aan die eerste mooie dagen van het jaar, in prachtig bloeiende boomgaarden!

Fruithoning is wat minder zoet van smaak dan andere honingsoorten. Doordat het lang vloeibaar blijft, is deze honing goed geschikt voor in de thee of over een taart.

Herkomst Fruithoning

Imkerij de Werkbij verhuurt bijen aan fruittelers voor de bestuiving. Onze fruithoning wordt volledig gewonnen bij Nederlandse fruittelers.

Disclaimer: honing is een natuurproduct, daarom kan de kleur van uw honing afwijken van de kleur van de foto.

Aanbod fruithoning

We hebben voor iedereen een verschillend potje fruithoning, kies maar: 

Smullen maar !