Zonnebloemhoning

Zonnebloemhoning: Fruitig van de zonnebloemvelden

Zonnebloemhoning is een fruitige zomerhoning van de zonnebloemvelden. De honing heeft een zachte en zoete smaak. Zeker ook ideaal voor kinderen. Deze honing heeft een vaste structuur met een fijne kristallisatie. Het is een zeer zoete honing met een zachte smaak. De herkenbare zonnebloem groeit in de zomer, van juli tot oktober. De bijen gebruiken nectar - maar de plant wordt voor verschillende doeleidnen gebruikt. De zaden worden gegeten ddoor mens en dier en ook verwerkt tot zonnebloemolie. 

Welke structuur heeft zonnebloemhoning? 

Het is net al koolzaadhoning, klaverhoning en bloemencrèmehoning echt helemaal tot crème geroerd. Door de smeuigheid van de honing is het lekker op de boterham, maar ook door taart of in een pannenkoek. Daarnaast is het ook een ideale zonnenbloemhoning om lekker mee te bakken. 

Waar komt de honing vandaan? 

Al onze honing komt uit Nederland, of uit de EU. Zonnenbloemhoning komt van Europese velden, voornamelijk in Frankrijk, Italië en Spanje. 

Onze honing is 100% natuurlijk, gecontroleerd en zeer zorgvuldig verwerkt. Dit betekent dat er geen stoffen toegevoegd zijn, maar ook dat de honing niet verwarmt is boven de 40 graden. Vandaar dat alle enzymen, mineralen en vitaminen nogsteeds in de honing zitten.