Oranjebloesemhoning

Oranjebloesemhoning van de citrusbomen

Oranjebloesemhoning wordt gewonnen uit de nectar van de bloesems van citrusbomen en vindt zijn oorsprong in de Spaanse oostkust. Kenmerkend voor deze honing zijn de langzame kristallisatie en de zoete en aromatische smaak. Oranjebloesemhoning is een heldere goudkleurige honing met een zachte, zoete smaak en een fruitige geur.

Sinaasappelhoning

Deze honing wordt gewonnen uit de bloesem van de citrusbomen, voornamelijk van de sinaasappelboom. Wanneer de boom in bloei staat, halen de bijen de nectar uit de witte bloemetjes. Doordat de bijen van bloem naar bloem vliegen, wordt de boom bestoven, waardoor de voortplanting wordt gestimuleerd. Na verloop van tijd zullen de welbekende sinaasappels groeien.

Ideaal voor thee

Oranjebloesemhoning is door de zoete smaak lekker voor op een pannenkoek of in de thee. Deze honing kristalliseert langzaam, wat ideaal is voor de liefhebber van vloeibare honing.

Structuur van de oranjebloesemhoning 

Dit is een 100% rauwe honing, ongefilterd en heeft een sterke bloesemachtige smaak. Het is een goudkleurige honing als je deze iets opwarmt (let erop dat je dit niet warmer doet dan 40 graden), en de honing is iets vaster van structuur als deze kouder is. 

oranjebloemenhoning

Diverse formaten oranjebloesemhoning!

Verkrijbaar in: 

Herkomst Oranjebloesemhoning

Onze oranjebloesemhoning komt uit Europa, voornamelijk van de Spaanse oostkust.

Honing is een natuurproduct, daarom kan de kleur van uw honing afwijken van de kleur van de foto.