Boeken over bijen

Boeken over bijen kopen bij De Werkbij

Naast bijen is onze passie: Leren van bijen en de natuur! Wij verkopen verschillende boeken over bijen. Bijvoorbeeld imkerboeken: Hoe houd je precies bijen? Waar begin je en waarneer heeft de bij het echt naar zijn zin? Ook zijn er boeken voor de gevorderde imker. Daarnaast een bijenatlas en allerlei verschillende methodes die je kunt gebruiken bij het houden van bijen. En boeken om creatiever te worden met de bijenkast. 

Boeken over bijen en bloemen. Welke bloemen willen de bijen? Hoe zorg je ervoor dat je niet meer bang bent voor de bijen en de bijensterfte tegengaat?

We hebben veel infokaarten over het leven van de bij. Dit is heel interessant voor bijvoorbeeld een klas of een plaats waar mensen wat willen leren. Veel instructiekaarten maar ook herkenningskaarten voor allerlei insecten. Hommels, vlinders, Libellen, Vlinders en wilde bijen.

Ook kinderen houden van bijen! Kijk over praktische jeugdboeken en boeken over kinderen buiten. Het is heerlijk voor een kind om aan de hand van een boek allerlei insecten te kijken en meer te leren over het leven van de bij. 

Daarnaast zijn er posters, vol met informatie over de bijen. Bruidsvlucht, Uitzwermen, Help de honingbij, Het leven van de bijen, broedontwikkeling en ga zo maar door.

Als laatste hebben we  boeken over bijenproducten. Denk daarbij aan: Hoe maak je een bijenwaskaars, met allerlei ontwerpen. Ook recepten en meer over de geneeskrachtige werking van propolis behoort daartoe. Ook meer over de gezondheid van de bijenkast.