Honingproducten

Meer dan alleen honing!

Er is meer dan alleen honing in pot! Honing is een veelzijdige grondstof die in veel gezonde en lekkere producten wordt verwerkt. De honing wordt ook wel als zoetstof gebruikt in bij voorbeeld honingsnoepje en de honingkoek. Wel eens een fles honingwijn geproefd?

Honingkoek en honingsnoep

Een uitgebreid assortiment van verschillende honingkoeken en honingsnoepjes, biedt lekkers voor ieder die van zoetigheid houden. Honing is een belangrijk ingrediënt in deze producten. Veel oud hollands snoep bevat honing, zoals onze lekkerste honingsnoepjes of de hakhoning. Recepten die al jarenlang hetzelfde zijn en nog steeds een groot succes zijn. 

Honingwijn en Mede

De honingwijnen zijn heerlijk zoet door de Nederlandse Lindehoning die een belangrijk ingrediënt voor de wijnen biedt. De honingwijnen zijn in verschillende soorten te krijgen, zo is er honing-vlierbessenwijn en honing-cranberrywijn. De wijnen zijn uitermate geschikt voor iedereen die van zoete wijn houdt of als een dessertwijn na de maaltijd. Mede wordt ook wel honingwijn genoemd, maar het is eigenlijk geen wijn. Het is een alcoholische drank die gemaakt wordt door honing met water te laten gisten.