Koolzaadhoning 250gram




Roemeense koolzaadhoning
Roemeense koolzaadhoning is een lichtgele crèmehoning met een zachte, toegankelijke smaak. Deze honing wordt geleverd door imkers Radu en Flavia in Roemenië. Vanwege de snelle kristallisatie wordt koolzaadhoning tot een fijne crèmehoning geroerd, wat zorgt voor een smeuïge structuur. Andere honingsoorten die hierop lijken zijn de bloemen crèmehoning en de klaverhoning.
Belangrijkste kenmerken (omschrijving)
- Zacht, romig en subtiel van smaak
- Fijne structuur door het roeren tot crèmehoning
- Veelzijdig en makkelijk te smeren
Toepassingen:
- Ontbijt: Perfect smeerbaar op brood, toast of beschuit.
- Warme dranken: Heerlijk als zoetmaker in lauwwarme melk of kruidenthee.
- Koken & Bakken: Geschikt voor hartige en zoete recepten, zoals marinades, glazuur of honingkoek.
Herkomst
Dee koolzaadhoning komt uit Roemenië, waar de uitgestrekte koolzaadvelden in het voorjaar geel kleuren. De ideale klimatologische omstandigheden en rijke biodiversiteit zorgen hier voor hoogwaardige honing.
Bewaaradvies
Bewaar Roemeense koolzaadhoning op kamertemperatuur, bij voorkeur op een donkere plaats.
Let op: Honing is een natuurproduct. Hierdoor kan de kleur van de honing afwijken van de foto. Honing is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar.
Veelgestelde vragen
Wat is Roemeense koolzaadhoning?
Roemeense koolzaadhoning is een zachte crèmehoning die wordt gewonnen uit koolzaadvelden in Roemenië.
Waarom honing uit Roemenië?
In Roemenië woont een bevriend imkerechtpaar met wie we veel contact hebben. Zij leveren verschillende soorten honing aan De Werkbij. Hun honing is van goede kwaliteit en deze imkers werken professioneel en ambachtelijk. Lees hier hun verhaal.
Hoe verschilt Roemeense koolzaadhoning van Nederlandse koolzaadhoning?
Beide honingsoorten zijn licht en zacht van smaak, maar de Roemeense variant heeft een iets andere smaaknuance door de unieke bodem en klimatologische omstandigheden in Roemenië.
Hoe gebruik je Roemeense koolzaadhoning?
Je kunt deze honing smeerbaar gebruiken op brood of toevoegen aan lauwwarme melk, thee of bakrecepten.
Wat zijn de kenmerken van Roemeense koolzaadhoning?
Het is een lichtgekleurde crèmehoning met een zachte, neutrale smaak en een fijne structuur.
Wat maakt Roemeense koolzaadhoning bijzonder?
De honing wordt geproduceerd in de uitgestrekte koolzaadvelden van Roemenië, waar bijen profiteren van de rijke bloemenzee en natuurlijke omstandigheden. Dit geeft de honing een unieke kwaliteit en smaak.