Een thuisgevoel – dat heb je niet zomaar. Soms brengen geuren je thuis, of kleine en grote dingen om je heen, waarmee je je verbonden voelt. Mirjam van oak & blush keek rond bij Imkerij de Werkbij, snoof de geur op van berghoning en dwaalde nieuwsgierig rond in het boek 'Creatiever met de bijenkast.' Mirjam stelde een speciaal pakket samen voor iedereen die zich thuis voelt bij de natuur en de bijen. We delen dit pakket met jou – voor jou en mensen die jij graag iets bijzonders cadeau geeft!

Het oak & blush thuisgevoel

Mirjam: ‘Thuis is een huis met een kloppend hart. De plek waar ik de dag begin en eindig. Waar ik veel van mijn tijd doorbreng, waar ik tot rust kom en nieuwe plannen maak. samen met mijn gezin, vrienden, familie, bekenden en vreemden. Thuis zit 'm niet in de spullen, maar in de tijd die ik er doorbreng. De herinneringen, de alledaagse bezigheden.’

Meteen bestellen? Scroll naar beneden!

Kraampje met honing langs de weg

De vakanties vroeger in de bergen vormden voor Mirjam prachtige herinneringen. ‘Vreemd genoeg hebben de bergvakanties uit mijn jeugd mijn gedachten en gevoelens gevormd over wat ik nu ‘thuis’ noem. Manden, een houtkachel, kleedjes en een kast met aardewerk. Ik koester daarmee zoete herinneringen aan die weken waarin een houten chalet op een helling ons thuis was. Wat ik me ook van die vakanties herinner is het uren klimmen en dalen en het geluid van koeienbellen, kabbelende beekjes en gonzende insecten. De kruidige geur tijdens wandelingen in de bergen, een berghut met ambachtelijke kaas en verse soep, een kraampje langs de weg met honing, eieren of abrikozen.’

Wonen op een berg

‘'s Morgens stonden de vrouwen met een gietertje in hun ene hand en met hun andere hand tussen de geraniums die welig over de balkonranden groeiden. Er slofte een oude man voorbij met een tas boodschappen, op een bankje werden de laatste nieuwtjes uitgewisseld. Als we na een lange tocht weer terug kwamen in het krakende huis, krulden we ons met een volle maag en na een ontspannende warme douche op in ons bed met bolle witte donsdekbedden. Ik sliep nooit zo goed als daar en ik hield van het buitenleven en het aanstekelijk trage tempo. Geen wonder dat ik zuchtte: ‘Als ik later groot ben, dan ga ik hier wonen, boven op een berg.’ Maar ik woon honderden kilometers verderop in de Hollandse Achterhoek. Met een koeienbel aan de kapstok, dat wel.’

Pakket van De Werkbij

We vroegen Mirjam een pakket samen te stellen en te vertellen hoe ze tot haar keuze kwam. ‘Toen De Werkbij mij vroeg om een mooi pakket samen te stellen, werd ik meteen enthousiast! Er valt daar zoveel te ontdekken! Ik vond bijvoorbeeld die pot berghoning, die me deed denken aan de snoepjes met alpenkruiden. En aan die bergboer waarbij we jarenlang een paar weken in de zomer verbleven. Ik moest ook denken aan een oude berggids met de kennis van tien dikke boeken bij elkaar, die in zijn donkere kelder geneeskrachtige oliën en drankjes brouwde, van wat hij tijdens zijn wandelingen verzamelde. Of we nu spierpijn hadden, door de zon verbrandde kuiten of last van de gewrichten; geen idee wat er precies in de flesjes zat, maar het was zo verholpen.’

Zoete herinneringen: honing als vloeibaar goud

‘De schepping heeft een herscheppende kracht. Daar weten ze bij de Werkbij alles van. Propolis; ik had er, tot ik met de familie Verrips in contact kwam, nog nooit van gehoord. Honing zelf wordt niet voor niets vloeibaar goud genoemd. Bijenwas heeft ontelbaar veel mogelijkheden. Om maar te zwijgen over stuifmeel, bijengif en koninginnengelei. Ineens zie ik hoe juist deze zoete herinneringen hier in huis gehaald kunnen worden en met het alledaagse leven een thuis vormen.’
Het boek van de Amerikaanse imker Petra Zahner bevat veel informatie, inspiratie en recepten voor zowel de lichamelijke verzorging als gerechten. ‘Dit is een boek om mee op de bank te nestelen of om mee te nemen naar de keuken of zelfs de badkamer. Dat smaakt naar meer!’
En als dank aan de bijen die ons dit alles schenken, geeft Mirjam hen een paar geurige bloemen in de achtertuin terug.

Puur natuur, zelf maken en sfeer scheppen: het komt allemaal terug in de samenstelling van het Thuis bij oak & blush pakket. Dankjewel Mirjam! Wij genieten van jouw enthousiasme.

Pakket bestellen

Hieronder staan de producten die Mirjam selecteerde. Via de knoppen zet je de producten 1 voor 1 in je winkelmandje. Check goed of je alle producten hebt! Zie ook onze tips voor alternatieve producten onderaan deze blog.
Is het een cadeau voor een ander? Je kunt een ander afleveradres invullen. Vermeld bij de OPMERKINGEN in het bestelproces dat het een presentje is. Hier kun je ook een persoonlijk berichtje toevoegen voor de ontvanger. Dit komt op de pakbon te staan, die we in het pakket doen.
Je kunt je bestelling laten bezorgen of zonder verzendkosten afhalen in Veenendaal of Vaassen.

Shop hier het Thuis bij oak & blush pakket

"creatiever met de bijenkast"
Creatiever met de bijenkast – € 28,95  Klik en shop het boek
Petra Ahnert is bijna twintig jaar imker en neemt je mee in de wonderlijke wereld van het bijenvolk. Creatief voor het lichaam, creatief met licht, in en om het huis, in het atelier en creatief in de keuken. Meer dan 150 pagina's boordevol kennis en recepten. Inclusief uitgebreide informatie over fermenteren met honing.

"berghoning"
Berghoning 250 gram – € 4,70 Klik en shop Berghoning 
Berghoning komt van wilde bloemen en bloesems van bomen uit het berggebied. En dat proef je. Berghoning is de perfecte honing voor wie zoekt naar een zoete honing met op de achtergrond een licht kruidige smaak.

"propolis hoestsiroop"
Propolis hoestsiroop – € 7,95 Klik en shop Propolis hoestsiroop 
Deze propolis hoestsiroop remt ontsteking van de luchtwegen. Propolis helpt het lichaam de strijd tegen de bacteriën te overwinnen, terwijl kruiden als heemst en tijm een verzachtende werking hebben. De hoestsiroop bevat onder andere: propolis, melasse, tijmhoning, eucalyptusblad, heemst, venkel, anijs, tijm en salie.

"bijenwaskaars dinerkaarsen"
Dinerkaarsen 25 cm – € 6,45 Klik en shop dinerkaarsen 
Kaarsen van pure bijenwas zijn geven een warme, sfeervolle gloed. Bijenwas is een prachtig natuurproduct en het branden van bijenwaskaarsen is vele malen gezonder dan parafinekaarsen. Per kaars een brandduur van 12 uur.

"bijenzaden"
Bloemzaden Bijenmix 25 gram – €1,95 Klik en shop Bijenmix 
De bijen zorgen voor ons, zorg ook voor bijen! Deze éénjarige zadenmix is speciaal samengesteld voor honingbijen en kan het hele seizoen door een zoemend geheel in de tuin. Eén zakje voor 5m2 voor een goede beplanting en begroeiing.

Kies alternatieve producten:

Boek: Creatief met bijenwas – €20,80 – klik hier om te shoppen

Andere honingsoort – klik hier voor alle honing

Kleine dinerkaarsen 20cm – €3,35 – klik hier om te shoppen

Andere bloemenzaden of planten – klik hier voor meer bijenbloeiers

"Thuis zit 'm niet in de spullen, maar in de tijd die ik er doorbreng."

Dit artikel is een samenwerking met Mirjam van oak & blush. Zie haar website of Instagrampagina.

Naar de webshop   Neem contact op   Terug naar het nieuwsoverzicht

Geschreven door:

Lieke Verrips (Fotograaf)

Deel dit artikel