Honing

Streekhoning of seizoenshoning, wat moet ik kiezen bij hooikoorts?

In het voorjaar is er veel vraag van klanten naar producten in relatie met Hooikoorts. Honing kan verlichting bieden bij hooikoorts, door de aanwezige pollen in de honing. In het voorjaar krijgen we veel vragen met betrekking tot hooikoorts en honing. Welke soorten wij aanbieden ligt aan het seizoen. Vroeg in het voorjaar is een voorjaarshoning uit Nederland zeer geschikt om aan te bieden. Dit kan een bloemenhoning zijn / Fruithoning / Koolzaadhoning of Bloemencrèmehoning.

Berkenpollen zijn in Groningen hetzelfde als in Limburg.

Omdat de problematiek van hooikoorts in alle delen van Nederland identiek is op dezelfde momenten (De berkenpollen zijn hier en in Groningen dezelfde als in Zwolle of Venlo), is een Nederlandse honing even effectief als een streekhoning. Op deze schaal is Nederland gewoon een erg kleine regio, dit in verband met de vraag dat de klant soms vraagt naar regionale- of streekhoning. Belangrijker dan de streek nog is het seizoen waar de honing in geoogst is.

Fruithoning is van het begin van het seizoen, dit wordt gevolgd door bloemenhoning en de koolzaadhoning, daarna komt de linde. Komt de hooikoorts pas laat in het seizoen op, probeer dan eens de Balsemien.

Vind hier de verschillende honingsoorten   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Marije