Happy Bee Day | SAVE THE DATE!

Happy Bee Day: ben je erbij? Op de 2e zaterdag van februari , 10 februari 2024 kun je onze Happy Bee Day meemaken in Veenendaal! We stellen het bedrijf op deze 10e februari open voor al onze vrienden, familieleden, klanten en voor iedereen die De Werkbij nog niet van binnen kent. Op deze bijzondere dag staat de wereld van de bijen en de honing centraal. Het wordt een feestje, we hopen je te ontmoeten!

Happy Bee Day 2024 | zaterdag 10 februari 2024 | 10.00 - 16.00 uur, Laan der Techniek 21, Veenendaal
(Je kunt je hier opgeven: niet verplicht, wel fijn!)

Ontdek de wereld van de honing!

Honing is een heerlijk en gezond product, waar we je op deze dag alles over zullen vertellen. De Werkbij heeft eigen honing, honing van andere imkers uit Nederland, en honing uit andere landen (want de vraag naar honing is groot). Al die soorten honing, meer dan 30! smaken zijn verschillend, en zien er anders uit. Hoe komt dat? Kom naar de Honing Wereldmarkt, kijk, luister en proef! Er zullen veel imkers aanwezig zijn om je vragen beantwoorden. 

Hoe wordt honing verwerkt?

Happy Bee Day: alles over honing
foto: honingverwerking in Veenendaal

Het fascinerende van de honingbij

Er is nog veel meer te doen. We betrekken je graag bij alles wat er in de natuur gebeurt, voordat jij de honing in een potje op tafel hebt staan. Bijen vliegen bij goed weer dagelijks van bloem tot bloem. Ze halen nectar en verwerken dit in de bijenkast met elkaar tot honing. Ze vliegen op bloeiende bloemen, struiken en bomen. Zo zorgen ze voor bestuiving van ons voedsel. De natuur, de bodem, de planten, de beestjes, kortom biodiversiteit: dat fascineert ons elke dag. Bij Happy Bee Day nemen we je mee in deze bijzondere samenhang!

Biodiversiteit en Happy Bee Plant   Een kijkje in onze bijentuin (ook pluktuin)

Happy Bee Day en biodiversiteit
foto: bijtje snoept nectar

Bijenwas & kunstraat

Bijen zijn ingenieuze diertjes. Ze maken niet alleen honing, maar hangen die honing netjes en goed afgedekt in de bijenraat van was, die ze zelf maken. Bijenwas is flexibel en zacht als het net is gemaakt. Maar het is ook heel sterk.  We laten je zien hoe bijenwaskaarsen worden gemaakt in ons atelier door  Margaretha. En we showen natuurlijk onze nieuwe kunstraatmachine, die voor bijen startraat maakt voor hun honingopslag!

Terugblik Open Dag 2023   Bijenwaskaarsen bekijken


Kunstraatmachine die sinds kort in Veenendaal staat

Kinderprogramma & Catering

Net als vorig jaar is deze dag voor het hele gezin. Er is een kinderprogramma met leuke denk- en doe-opdrachten, en knutselen en kleuren kan natuurlijk ook. We hebben veel ruimte en er is veel te zien en te bekijken (en te proeven 😊). Voor iedereen hebben we koffie, thee, limonade en taart en er is ook lunch te verkrijgen. Het hele team van de Werkbij staat voor je klaar, we kijken ernaar uit!

Team van De Werkbij? Wie zijn dat?Ik geef me op!

Het team dat je rondleidt bij Happy Bee Day

foto: samen lunchen (middagpauze)


foto: Kees en Jannitha Verrips, eigenaren van Imkerij de Werkbij

 

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel