Bij & Bloei Dag in Vaassen!

Op 10 juni 2023 organiseren we op onze locatie in Vaassen een buiten-event voor iedereen die houdt van de natuur: van (moes-)tuinieren, van bloemen en bijen, van zaaien, planten en oogsten. Op deze zaterdag ben je van harte welkom vanaf 10.00 uur om alles te bekijken rond de bijen, imkerverhalen te horen, en je te laten inspireren om je eigen omgeving kleurrijk, groen en insect-vriendelijk te maken!

Hier gaat het gebeuren: Honingwinkel en natuurtuin van De Werkbij Veluwe | Gatherweg 34 | Vaassen (Veluwe) 10.00 – 16.00 uur |
Parkeren: Avervoordseweg Terwolde, oprijden tussen de nrs. 34 en 36 (parkeerterrein bij de kerk). Je wordt per huifkar naar onze locatie gebracht!

Bij & Bloei Dag | wat is er te doen?

Locatie De Werkbij Veluwe bestaat uit een natuur- en bijentuin, waar een deel van onze volken staat, een kas waarin wordt geteeld en een honingspeciaalzaak. In de verschillende hoeken van de tuin hebben we belevenis-punten ingericht rond het kweken, zaaien en vermeerderen van planten. We laten je zien wat er in een goede bodem zit, hoe je zelf zorgt voor de bodem, wat het belang is van de bijen, en tal van andere natuuronderwerpen.
We zorgen uiteraard ook voor koffie en thee en voor de inwendige mens.

Ontmoet de imker!

Op deze dag zijn diverse imkers aanwezig die vertellen over honing, bijenhouden, en het werk van de imker met deze bijzondere insecten. Wist je dat bijen zorgen voor 80% van de bestuiving van ons voedsel? Dat bijen zelf raat maken in lege raampjes en dat propolis, het goedje waar ze zich mee beschermen tegen ziektes, ook gezond is voor de mens? In de tuin staan bijenvolken en je kunt ze bekijken in de demonstratiekast.

Programma voor de kinderen

Voor kinderen is de natuurtuin een plek om van alles te ontdekken. We gaan samen zaadbommen maken waarmee ze deze zomer hun eigen omgeving op natuurlijke wijze kunnen inkleuren. We gaan met de jongste kinderen kleuren en bijen knutselen, en de kinderen kunnen worden geschminkt zodat er aan het eind van de dag veel meer bijen in de tuin krioelen dan aan het begin. En de dag begint meteen goed: Vanaf de parkeerplaats word je met een huifkar met een trekker ervoor naar onze locatie gebracht!

Happy Bee Plant

Heb je ruimte in je tuin en rond je bijenkasten voor bijvriendelijke planten? Verwen jezelf én de bijen en kies uit ons zeer ruime assortiment aan bijenplanten van Happy Bee Plant. We namen eerder dit jaar de kweekactiviteiten over van kweker Pieter van Manen. Pieter is zelf ook aanwezig om de planten en zijn unieke kweekmethode (zonder bestrijdingsmiddelen) toe te lichten.

Natuurtuin de Gatherhof   Terug naar het nieuwsoverzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel