Margaretha (27) woont in Rhenen en werkt al 12 jaar bij Imkerij de Werkbij. Ze heeft haar eigen specialiteit: alle bijenwaskaarsen worden in Veenendaal door Margaretha gemaakt. Dat doet ze met veel liefde! Daarom heten de kaarsen ‘Margreth Candles’. Margaretha is een echte doener en heeft een hele stapel leuke hobby’s. Ze vertelt geen lange verhalen, maar ze maakt wel een hoop lol.

Bekijk hier Margreth Candles   Terug naar het overzicht

Stageplek

Voor haar opleiding zocht Margaretha 12 jaar geleden een stageplek. Die vond ze bij Imkerij de Werkbij. Na haar stage is Margaretha nooit meer weggegaan. Ze leerde allerlei klussen doen: ‘Etiketten op de potten plakken, koeken inpakken, honing tappen.’ Maar ook als er stellingen gebouwd moeten worden staat ze vooraan, want ze is een echte aanpakker.

Ze heeft allang uitgevonden wat ze het allerliefste doet bij de Werkbij: bijenwaskaarsen maken in alle soorten en maten! En dat is een heel precies werkje. ‘Je moet zorgen dat de naad goed recht zit. Dan doe je een elastiekje om de mal. En het lontje moet precies in het midden. Daarna giet je de hete was in de mal.’

Margaretha ging naar het speciaal onderwijs (praktijkonderwijs) in Ede. Of ze school leuk vond? ‘Nou, het ging. Werken is leuker. Maar ik was wel altijd netjes en braaf op school, ik had nooit straf, haha!’

Bezige (werk-)bij

Margaretha woont thuis bij haar ouders en heeft 5 broertjes en 2 zusjes. Ze houdt van het maken van mooie dingen. Bijvoorbeeld prachtige 3D-kaarten, gewoon om naar iemand te versturen. Dat doet ze met hobbydots. En ze doet ook diamond painting. Dit is een heel precies karweitje waarbij je met een pen en een pincet kleine steentjes op een ondergrond plakt. Trots laat ze de mooie kerstkaarten zien die in de kantine aan de muur hangen. Eigenlijk is Margaretha het liefst altijd bezig. Lekker een rondje wandelen, of ze gaat met haar opa en oma een rondje fietsen in de buurt of in het bos. En in februari heeft ze ook nog geschaatst!

Op zaterdagmiddag gaat ze naar de kringloopwinkel van Woord en Daad. Daar zoekt ze de spullen uit en legt die in de winkel. Margaretha kun je dus echt wel een bezige bij noemen!

Beetje gas geven

Margaretha heeft een auto en vindt het fijn om een rondje te rijden. En om een beetje gas te geven, vertelt ze breed lachend. Ze komt in de auto naar haar werk en gaat soms ook voor de Werkbij op pad, om een bestelling weg te brengen. Of een pakket op te halen.

Ze heeft het erg naar haar zin bij de Werkbij. ‘Het werk is heel leuk. En de collega’s zijn heel gezellig’. Hoe ze naar de toekomst kijkt? ‘Daar denk ik helemaal niet over na.’ En waar mag je Margaretha ’s nachts voor wakker maken? ‘Nergens voor!’, zegt ze meteen. ‘Laat mij maar lekker slapen!’

Bekijk hier Margreth Candles   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel