Lessen en workshops van de imker

Juffen en meesters opgelet! Natuuronderwijs is zó leuk en belangrijk voor kinderen. Zo ontdekken ze de wereld van bijen en bloemen en zien ze hoe prachtig de natuur in elkaar zit. We geven lessen in natuurtuin de Gatherhof, of komen naar je school of een andere locatie toe voor een gastles. In onderstaand filmpje een voorbeeldje van een natuurles op aanvraag voor 600 kinderen!

Meer activiteiten voor kinderen

Interactieve les van de imker

Als we langs komen, nemen we een imkerpak mee dat kinderen kunnen aantrekken, met een mooie imkerhoed. Zo deden we dat ook in Sliedrecht, waar bovenstaand filmpje is opgenomen! We vertelden ze over de bloemen, de nectar, over de bijen en de honing. Hoe wonderlijk zoals de bijen dat maken. De kinderen konden de bijen ook zien, want we namen een demonstratiekast mee. We geven het liefst een interactieve les!


foto: Demonstratiekast met ca 2000 bijen en een imkerpak

De oude bijen en de jonge bijen

Kinderen stellen vaak mooie vragen over de natuur en de bijen. En we kunnen ze dan zoveel meegeven. Zoals in het filmpje hierboven. Een verhaaltje over de oude bijen en de jonge bijen. En een raadsel, waarop alleen jij – als oude 'volwassen' bij – het antwoord weet. Wat kun jij doorgeven aan de jonge bijen? De kinderen in jouw omgeving, die ook zo leergierig en enthousiast zijn?

natuurlessen voor kinderen   Meer nieuws lezen

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel