Een toekomst voor bijen en mensen

Liefde voor bijen en mensen | Vanuit de sociale achtergrond van Kees en Jannitha Verrips is Imkerij de Werkbij uitgegroeid tot één van de grootse imkervakhandels. Zo vervullen we een voorbeeldfunctie als het gaat om het creëren van arbeidsplekken voor  mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. We gunnen hen arbeidsvreugde! Ze maken deel uit van ons team.
We staan ook voor het behoud van de natuur, de bijen en de imkers. Dankzij imkers kunnen honingbijen voortbestaan. Zonder bijen hebben we geen of slecht voedsel, en geen toekomst. Daarom steunen wij de imkers en betalen hen eerlijke prijzen voor hun prachtige.  

 Alles voor imkers

liefde mensen bijen

Liefde voor mensen: een sociale onderneming

Sociaal ondernemen | Imkerij de Werkbij is opgericht in 1974. Zo'n 13 jaar geleden namen Kees en Jannitha Verrips samen de leiding op zich. Met als belangrijkste drijfveer: het bijdragen aan een duurzame maatschappij voor kwetsbare mensen. Mensen met een beperking laten we in onze samenleving  vaak aan de kant staan.


Ook mensen die in hun leven ziekte of andere tegenslagen kenden, kunnen moeilijk weer passend werk vinden. Daarom biedt Imkerij de Werkbij rustige werkplekken aan. Zo kunnen mensen opnieuw in een werkritme komen, eigen talenten te ontdekken en zelfvertrouwen te ontwikkelen. Deze werkplekken bieden we aan in de groothandel in Veenendaal, en in natuurtuin De Gatherhof in Vaassen. 

 Het verhaal van Margaretha

liefde mensen bijen

Honing en andere Imkerij producten

Imkerij producten | Om onze missie waar te maken werken we met al die bijzondere producten die de bijen ons geven. Imkerij de Werkbij biedt meer dan 30 honingsoorten . We verwerken de honing ambachtelijk, en gaan voor pure kwaliteit. We leveren zowel aan winkels als aan consumenten. Elk artikel wordt zorgvuldig uitgezocht, verwerkt en verpakt. 
Naast honing bieden we bijenwas-producten zoals kaarsen (gerold, gegoten of gedompeld), pollenpropolis en producten voor de natuurlijke verzorging.  Iedereen die zijn eigen voedsel verwerkt kan bij ons terecht voor allerlei glazen potjes met verschillende afmetingen.

 Welke soorten honing zijn er?

imkerij honing

De Werkbij Nieuws en Agenda

Nieuwe collega's bij de Werkbij We hebben 2 nieuwe collega’s! Nelie (links) komt uit Ederveen en…
Een Praktijkverklaring ontvangen, zonder dat je uit boeken hoeft te leren. Dat was een mooie kans…
​Kennis- en inspiratieochtend 27 mei 2024 (zakelijke relaties) Onlangs was alles over 'eerlijke en…