Propolis

Propolis voor je hond of kat: verzorging voor je huisdier 

Welk product kun je het beste gebruiken als je kat of hond  een wondje of huiduitslag heeft? Onze huisdieren hebben regelmatig jeuk, uitslag of andere huidkwaaltjes. Al deze ongemakken zijn heel goed te behandelen met natuurlijk producten voor dierverzorging, op basis van propolis uit de bijenkast. Propolis voor je hond of kat kan een uitkomst zijn. Propolis reinigt, ontsmet, verzacht en bevordert de genezing. Goede verzorging van je huisdier is heel belangrijk!

Inhoudsopgave

Propolis voor je hond en kat|

Wat is propolis?

Propolis is het kleverige goedje dat bijen verzamelen uit de harsen en knoppen van bomen. Bijen mengen het met speeksel en was. Het is kastanjebruin van kleur. Propolis doet bacteriën en schimmels verschrompelen. Daarom smeren bijen er kieren en gaten in de bijenkast mee dicht. Ook ongewenste indringers worden ermee ingepakt en zo onschadelijk gemaakt. 
Alleen bijen kunnen propolis maken. De imker oogst de propolis, en het wordt gebruikt in voedingssupplementen die je weerstand en gezondheid ondersteunen. En in verzorgingsproducten voor mens en dier. Propolis is antibacterieel en ontstekingsremmend. En hier vind je onze 4 tips, om je kat of hond met propolisproducten te verzorgen! 

Meer over propolis

Het oor van je hond of kat – een gevoelig orgaan

Je huisdier kan last hebben van jeuk of irritatie aan het oor en dit kan onaangename geurtjes veroorzaken. Deze hinderlijke jeuk of uitslag behandel je het beste met oordruppels met propolis. De druppels bevorderen de hygiëne in het oor, met de natuurlijke beschermende werking van propolis in combinatie met goudsbloem (calendula). De druppels breng je gemakkelijk met een pipetje aan in de oorschelp. Even de onderkant van het oor masseren om het goed te laten inwerken!

‘Het is echt topspul,’ vertelde een enthousiaste klant onlangs in de Werkbijwinkel in Vaassen. ‘De zalf uit de gewone winkel deed niets. Mijn hond had een bloedoor, en je zág het minder worden.’

Verzorging van de huid en de voetkussentjes van je kat of hond

Als je huisdier last heeft van de onderkant van zijn poten, heeft het vaak de voetkussentjes beschadigd. Dit is pijnlijk en hinderlijk voor je huisdier. Gelukkig is dit goed te behandelen met een huid- en voetkussenbalsem die propolis, sheabutter, bijenwas en honing bevat. Zo is een beschadigd pootje snel herstelt en rent je viervoeter weer vrolijk rond!

Soms kun je een wondje of ander huidletsel beter niet aanraken en zoek je een andere oplossing. Dan kun je de beschermende en reinigende spray gebruiken. Deze is verzachtend, 100% natuurlijk, en vormt een natuurlijk beschermlaagje op de huid zodat deze sneller geneest. Deze balsem – en andere propolis dierenverzorging – wordt voor een kat of hond, en ook bij bijv. paarden gebruikt.

Jeuk en huiduitslag bij je huisdier

Jeuk en huiduitslag versterken elkaar vaak. Bij jeuk krabt je huisdier zijn huid open en het wondje kan ontsteken. Dit soort wondjes bij je huisdier wil je goed ontsmetten en verzorgen. Voor een snelle verlichting kun je gebruik maken van poeder, die ideaal is bij deze vorm van dierverzorging. Het poeder bevat propolis, heermoes en talk en is heel fijn verpulverd. Je strooit dit huidverzorgingspoeder direct op de aangedane plek, en eventueel kun je het licht inwrijven.

Dierenshampoo voor je hond of kat!

Lekker knuffelen met je huisdier is ontspannend en geeft mens en dier een blij gevoel. Dan is het wel fijn als de vacht van je kat of hond lekker ruikt! Hiervoor gebruik je propolis dierenshampoo. Deze shampoo voor je huisdier bevat honing en propolis. De reinigende werking ervan is voor 100% gebaseerd op propolis en andere natuurlijke ingrediënten. Want je huisdier verdient het beste voor zijn vacht!

"propolis voor je hond"

Ontdek producten van propolis voor je hond

Vragen over propolis voor je hond of kat?

Heb je vragen over onze producten of de manier waarop je ze gebruikt? Neem dan contact met ons op via info@dewerkbij.nl of bel ons op het nummer 0317-612942

Meer informatie over propolis   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga