Jarenlange imker-ervaring  heeft ervoor gezorgd dat onze sterke volken zijn uitgebreid. Hierdoor is de mogelijkheid ontstaan om volken te kunnen verhuren en verkopen. 

Bijenvolken huren

Van april tot september is het mogelijk om bijenvolken te huren. Hierdoor kunt u de bijen inzetten voor de bestuiving van uw groente en fruit. We kunnen u daarbij ook adviseren over hoe u de bijen het beste in kunt zetten zodat u de optimale vrucht kunt bereiken. Bijen hebben een aantal grote voordelen ten opzichte van hommels omdat ze veel gerichter door hebben wanneer de bloemen bevrucht moeten worden. Bijen huren bij Imkerij de Werkbij is niet duur.

Bijenvolken 
Bijenvolken in onze natuurtuin in Vaassen

Direct een bijenvolk aanvragen Imkercursus 

Bijenvolken kopen

Imkerij de Werkbij heeft al tientallen jaren een prachtige bijenstand. Een deel van de bijen staat in het voorjaar bij het fruit. Daarna, zo rond half mei, hebben we ook bijenvolken te koop. De omvang van de volken die te koop zijn verschilt. Elk volk dat we verkopen heeft álle ramen bezet met bijen en één van die ramen is een raam voer, één een net uitgebouwd, mogelijk al belegd raam en de overige ramen bestaan uit broed. U kunt al weer eerder in het jaar een bijenvolk reserveren.

Dit betekent dat wanneer u een 10-ramer koopt, er daadwerkelijk 10 ramen met bijen in de kast zitten, waarvan 8 ramen met broed. De prijs van het bijenvolk berekenen we: per raam bezet met bijen kost het volk € 25,-. Voor een 3-ramer betaalt u dus € 75,- en voor een 6-ramer € 150,- etc. 

Imker werkt met de bijenvolken
Controle van de bijenvolken

Ook grote aantallen volken zijn voor ons bedrijf geen probleem om te leveren. Stuur een email om uw belangstelling kenbaar te maken, vertel wat u nodig heeft, en geef uw contactgegevens door. Bijen kunnen opgehaald worden op dagen dat het minimaal 15% is, eind van de middag of aan het begin van de avond op onze locatie in Vaassen. We zetten samen de bijen over in uw kast (of een nieuwe kast die u bij ons kunt betrekken). Zo ziet u precies wat u krijgt. 

Bijenvolken Vaassen
Onze locatie in Vaassen 'Werkbij Veluwe' waar de bijen opgehaald kunnen worden

Een bijenvolk kopen 

Wilt u uw bijenvolk verkopen?

Daarnaast zijn wij geïnteresseerd in bijenvolken die te koop aangeboden worden, omdat we graag de bijen een fijn leven willen geven. 

Bijenvolk verkopen 

Over Imkerij de Werkbij 

Imkerij de Werkbij is dagelijks bezig met bijen en we genieten van deze bijzondere insecten. Onze bijen zijn gezond en voldoen aan de eisen. Vraag ons ook om advies over de hoeveelheid bijen die u in moet zetten op uw gewas!  Imkerij de Werkbij is al sinds 1974 actief in de imkerij branche en vanaf dat jaar werken wij al jaar in, jaar uit met bijen! 

Bijenvolk Imkerij de Werkbij

Deel dit artikel