Bijproducten

Lont voor bijenwaskaarsen: welke heb ik nodig?

Lont voor bijenwaskaarsen kun je pas kiezen als je weet, wat voor kaars je gaat maken. De dikte van het lont dat je nodig hebt, is afhankelijk van de diameter van de kaars die je gaat maken. We zetten hier voor je op een rijtje welke lontdikte past bij de dikte van je kaars.
Wil je weten wat je nog meer nodig hebt om bijenwaskaarsen van te maken? 

Producten om zelf bijenwaskaarsen te maken

lont voor bijenwaskaarsen in het atelier in Veenendaal
foto: de lonten die hangen in ons kaarsenatelier in Veenendaal, waar Margaretha bijenwaskaarsen maakt.

Dikte van het lont
Lont 2   Diameter kaars: 2 cm
Lont 3   Diameter kaars: 3 cm
Lont 4   Diameter kaars: 4 cm
Lont 5   Diameter kaars: 5 cm
Lont 6   Diameter kaars: 5,5 cm
Lont 7   Diameter kaars: 6 cm
Lont 8   Diameter kaars: 6,5 cm
Lont 9   Diameter kaars: 8 cm
Lont 12 Diameter kaars: 10 cm

Heb je lont voor bijenwaskaarsen in huis? Let dan bij het gebruik van het lont is het belangrijk dat je de juiste kant van het lont boven hebt. Anders brandt het lont niet goed op. Er zit een V in de structuur van het lont. De punt van de V moet naar beneden wijzen. Om je te helpen hebben we aan de bovenkant van het lont een knopje gedaan. Onze lonten zijn alleen geschikt voor bijenwaskaarsen.

bijenwas pastilles
foto: bijenwaspastilles die je kunt smelten om kaarsen van te maken

Alle lonten in de webshop bekijken

Bijenwas

Heb je nog geen bijenwas voor je kaarsen? Je kunt deze bijenwas kopen bij de Werkbij, via de webshop, of op een van onze bezoeklocaties in Rhenen of Vaasen. Bijvoorbeeld in pastilles, zodat je gemakkelijk de juiste hoeveel was kunt afwegen en gebruiken voor je kaars. Je kunt deze pastilles kopen in hoeveelheden van 500 gram of een hele kilo.
Bijenwaskaarsen branden mooi, en er komt weinig roet vanaf, waardoor je de lucht schoon houdt en muren en wanden mooier wit blijven.

Zelf bijenwaskaarsen maken

Een mal voor je kaars

Je kunt van bijenwas kaarsen maken in allerlei groottes en in verschillende vormen. De mal die je gebruikt bepaalt de vorm en de grootte van je kaars. Het aardige is dat veel mallen een leuke structuur aan de buitenkant van je kaars geven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een mal met een touwstructuur aan de buitenkant. Of je maakt een kaars in de vorm van een bijenkorf met 3 vrolijke bijtjes erop. Bij de Werkbij kun je verschillende mallen aanschaffen, gemaakt van siliconen. Het lont voor bijenwaskaarsen koop je er apart bij.

Creatieve ideeën met bijenwas

Vind je het mooi om met bijenwas te werken? Je kunt er nog zoveel meer van maken! Bijvoorbeeld crèmes of een mooie bijenwasdoek. Alle creatieve ideeën vind je in dit mooie boek: ‘Creatief met bijenwas’.

Producten om zelf bijenwaskaarsen te maken   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Aukelien Wierenga