Fruithoning 4kg

Artnr.
12905
Naar bestellen
Aanvullende informatie over

Neem contact op om te bestellen. 

Fruithoning 4 kg

Fruithoning is, zoals de naam al doet denken, fruitig van smaak. Het heeft een lichte kleur. De kristallisatie van deze honing verloopt vrij traag, waardoor de honing voor een langere tijd vloeibaar blijft.

De fruithoning wordt verzameld door bijen in de fruitboomgaarden. Er wordt door het hele land op verschillende fruitbomen gevlogen. Zo helpen de bijen bij de bestuiving van bijvoorbeeld appel-, peren-, kersen- en pruimenbomen. Fruittelers hebben veel voordeel van de bijen, aangezien de bijen zorgen voor de bevruchting van de bomen. Door bestuiving verhoogt de kwaliteit van de teelt en geven de bomen meer vruchten.

Fruithoning is wat minder zoet van smaak dan andere honingsoorten. Doordat het lang vloeibaar blijft, is deze honing goed geschikt voor in de thee of over een taart.

Herkomst Fruithoning

Imkerij de Werkbij verhuurt bijen aan fruittelers voor de bestuiving. Onze fruithoning wordt volledig gewonnen bij Nederlandse fruittelers.

Disclaimer: honing is een natuurproduct, daarom kan de kleur van uw honing afwijken van de kleur van de foto.

Honing uit het voorjaar

In het voorjaar gaan we met de bijen naar allerlei boomgaarden. De bijen bestuiven de fruitbloesem, zodat er een goede fruitoogst volgt. Dat begint vroeg in het voorjaar met de kersen; daarna volgen de peren en de appels. Bij het eten van fruithoning denken we daarom terug aan die eerste mooie dagen van het jaar, in prachtig bloeiende boomgaarden!

Prijs p/st€52,40Incl. BTW

Afhalen zonder verzendkosten in Veenendaal en Vaassen (Veluwe).

Heeft u hulp nodig?

kees-verrips.jpg

Heeft u hulp nodig? Stuur ons een bericht via info@dewerkbij.nl en wij helpen u zo snel mogelijk!

 

Deel dit product