Hersenspinsel van Kees (1)

"Soms zit ik aan het eind van de zaterdag even op het bankje buiten bij De Werkbij Veluwe. Om terug te blikken op de dag, en op het werk van de afgelopen week. Alle mooie ontmoetingen staan me duidelijk bij. Even een praatje maken. Die zaterdagen in de natuurtuin en in de winkel zijn vaak hele mooie dagen.

Het gaat om de vrucht

En als ik rondkijk in de tuin zie ik dat het voorjaar helemaal is doorgebroken. De ene na de andere plant zie ik uit de grond schieten, en in bloei raken. En dat alles met maar één doel: Het gaat om de vrucht. Daar kan ik uren over nadenken. Ook als ik terugkijk naar het werk van de week. En als ik vooruitblik naar wat er komt. Want ja, er is maar één doel, het gaat om vrucht. Vrucht bevat zaad. En zaad bevat weer nieuw leven. Dat is toch een prachtig verschijnsel.

Voorjaar in natuurtuin de Gatherhof

Ik wil graag tegen iedereen zeggen: kom rustig eens langs in de natuurtuin. Dan kun je zien hoe de diverse planten, met alle insecten, en de bomen eigenlijk maar één ding doen: getuigen van de grote Maker van dit alles, de Schepper aller dingen. Prachtig toch?"

Welkom 10 juni: Bij & Bloei Dag!   Terug naar het overzicht

Lees meer over De Werkbij Veluwe

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel