Nu de Maai Mei Niet maand is afgelopen, ziet onze Natuurtuin de Gatherhof eruit als een jungle. De paden staan vol bloeiend gras met boterbloemen. Een lustoord voor insecten. Om de tuin weer beter toegankelijk te maken voor bezoekers, zijn de paden weer gemaaid. Het gras – en alle planten en bloemen ertussen in – stond bijna een halve meter hoog. Onze grasmaaier kwam er maar nét doorheen! Een aantal grasvakken zijn er gebleven, zodat insecten daar kunnen nestelen en foerageren.

Hooitijd

Na het maaien is de hooitijd begonnen. Gelukkig kregen we versterking van een groepje collega’s van de Werkbij, die normaal in Veenendaal werkt. Johan, Samuel, Mirthe en Krystyna kwamen naar Vaassen om een ochtend mee te helpen. Wat was het gezellig en is er veel werk verzet! Alle collega’s werkten zich in de zon in het zweet. Gras werd op hopen geharkt en naar de composthoop gereden. Het gras is weer voeding voor de composthoop.

Teambuilding

Sommige collega’s hebben duidelijk een landbouwachtergrond en zien precies wat er moet gebeuren. Samuel komt uit Eritrea, waar zijn ouders een boerderij hadden en verschillende groenten kweekten. De tuin is voor hem dus bekend terrein. Krystyna komt uit Polen en is gek op tuinieren. Met veel plezier verzorgt ze de tomaten in de kas en begiet ze de fuchsia’s. Leuk om collega’s zo op een andere manier te leren kennen, echt een teambuilding! 

Meer blogs uit de tuin   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Nienke Boone (Biodiversiteit ontwikkeling)

Deel dit artikel