Het was een bijzonder jaar, 2021. De Werkbij groeide en het Team groeide mee. Gelukkig maar, want de nieuwe collega’s houden van hun werk en verrijken het team. Samen kunnen we voldoen aan de groeiende vraag naar producten uit de bijenkast. Die groei was nooit mogelijk geweest zonder medewerkers zoals Margaretha en Richard, die al 12,5 jaar trouw hun werk doen! Wie zijn ze, en wat doen ze eigenlijk voor ons en voor jou?

Prettige trouwe collega in Team de Werkbij

Richard (28) werkt al 12,5 jaar bij De Werkbij. Hij wil het nog heel lang blijven doen (gelukkig maar!) want hij heeft het erg naar zijn zin. Hij woont thuis bij zijn ouders en haalde op school zijn heftruckrijbewijs, dus hij zoeft regelmatig met een volgeladen pallet door de hal. Hij kreeg tot zijn verrassing een mooi Certificaat van Trouw dit jaar uit handen van Kees Verrips. Op zijn certificaat staat: “In deze trouw en toewijding ben je een voorbeeld voor velen in de huidige samenleving. Je bent ook voor je collega’s een bijzonder prettige collega. In ons Werkbij team ben je een onmisbare schakel!”

Glas inpakken

Richard heeft veel veranderingen meegemaakt bij De Werkbij. Hij houdt zich nu vooral bezig met glas inpakken. Dat is veel werk want De Werkbij is groothandel in glazen potten en deksels. Wat Zijn werk dan precies is? Collega André licht toe: “Richard houdt de voorraad bij, telt de voorraad, zet alle pallets klaar die verzonden moeten worden en meldt ze aan bij de transporteur. Hij houdt bij welke soorten glas er ingepakt moeten worden en begeleidt het proces. Ook als er een stageloper is. Eigenlijk kunnen we alles aan hem overlaten rondom het glas inpakken. En vooral de laatste tijd is het extreem druk.” Richard vindt dat zelf heel gewoon: "Ja, maar dit hoort toch gewoon allemaal bij het glas inpakken?"

Bijenwaskaarsen

Ook Margaretha ontving een Certificaat van Trouw. Elke dag is ze om 8.30 uur in Veenendaal, uitgeslapen of niet. Margaretha werkt in haar groene Werkbij-shirt in de kaarsenmakerij in Veenendaal, waar ze handmatig en met veel toewijding bijna 50 soorten kaarsen maakt.
Er zijn niet veel medewerkers die binnen het bedrijf een eigen merk hebben. Er is er maar eentje eigenlijk: Margaretha! Ze maakt de Margreth Candles. Prachtige goudgele kaarsen, gegoten, gerold of gedompeld. We zijn superstrots op dit merk en natuurlijk op Margaretha. Haar bijenwaskaarsen geuren heerlijk en geven bijna geen roet. Een puur natuurproduct!

Benieuwd naar de kaarsen?

Geschreven door:

Aukelien Wierenga

Deel dit artikel