De tuin staat in bloei

Aan de Gatherweg 34 in Vaassen onderhoudt Imkerij de Werkbij een prachtige natuurtuin. Deze tuin, de Gatherhof, is altijd open. Je kunt er genieten van de rust, de bijen en van de natuur. In de zomerperiode staat de tuin prachtig in bloei, en vanaf 21 juli zijn een aantal perken beschikbaar voor bloemenpluk. Niet allemaal, want we willen natuurlijk genoeg eten beschikbaar houden voor de bijen, hommels en vlinders. Je bent van harte welkom langs te komen en een bosje bloemen te plukken! Haal een schaartje uit de winkel tegenover de tuin, en stel zelf een prachtig boeketje samen. Deze kun je afrekenen in de winkel.

Top 5 bloemen voor een prachtig veldboeket

In het voorjaar hebben we in de tuin allerlei snijbloemen gezaaid en geplant, als voorbereiding op de bloemenpluk in de zomer. We hebben gekozen voor verschillende kleuren, groottes, vormen en geuren. Zo stel je gemakkelijk een prachtig veldboeket samen. Belangrijk bij snijbloemen is dat de stelen lang genoeg zijn en de bloemen een tijdje in de vaas mooi blijven. Sommige bloemen zijn minder geschikt: de klaproos staat prachtig in de tuin, maar de blaadjes vallen na het plukken meteen af. Hier komt onze snijbloemen top 5 voor een prachtig veldboeket:

- Dahlia: deze bloemen heb je in alle kleuren en formaten. Je plant de knollen in het voorjaar in de tuin en kan er vanaf de zomer wel maandenlang van plukken.
- Verbena: deze vaste plant geeft door haar lange stelen met paarse bloemetjes een speels karakter aan elke bos bloemen.
- Cosmea: deze bloem heb je in het roze en wit, maar dit jaar kweken we ook oranje cosmea. De bloem is mooi groot en ook de bladeren staan leuk in de bos.
- Fijn of groot akkerscherm: deze witte bloemschermen geven je bos een sierlijk karakter.
- Goudsbloem: de vrolijke geel-oranje goudsbloemen zijn speels, zomers en kleurrijk. Ze geuren heerlijk, zijn eetbaar en staan vrolijk in je veldboeket.

Natuurlijk is er nog veel meer moois te plukken. Kijk vooral ook naar onze bloeiende prei met prachtige paarse bloeiwijze. We laten verschillende groentes expres doorschieten omdat sommige insecten er dol op zijn en het er ook nog eens heel mooi uitziet.

Ga mee op excursie met kinderen

Wat is er veel te ontdekken in de natuur voor kinderen! Daarom hebben we speciaal voor onze jongste bezoekers van natuurtuin de Gatherhof een doe-het-zelf excursie gemaakt. Kom je in de zomer naar de Gatherhof toe met je kinderen, neefjes of nichtjes in de basisschoolleeftijd? Vraag dan in de winkel naar de (gratis) excursie vol weetjes, vragen en opdrachtjes. Zo ontdekken jullie van alles over bloemen, bijen, hommels en vlinders. Aanrader!

Wist je dit al?

De Werkbijwinkel biedt meer dan 30 soorten pure honing met natuurlijke vitamines en mineralen. Er zijn ook producten voor je weerstand, voor je natuurlijke verzorging, bijenwaskaarsen, boeken en allerlei verrassende bijencadeautjes. Imkerij de Werkbij is sociale onderneming en een professionele imkerij, die samen met de bijen zorgt voor de natuur .

Call to action   Terug naar het overzicht

Geschreven door:

Nienke Boone (Biodiversiteit ontwikkeling)

Deel dit artikel