Bestuiving voor iedereen!

Bestuiving is één van de belangrijkste taken die de honingbij voor de mens uitvoert. Hier zijn veel belangen mee gemoeid. Die van de (fruit)teler, de imker, de consument, van iedereen! Zonder bestuiving is er geen of slechte vrucht. Dat geldt voor vrijwel elk gewas. Zonder bijen geen aardbeien!

Onze bijen bezoeken de bloemen van vele gewassen zoals frambozen, bramen, bessen, appels, kersen, peren, noem maar op! Dankzij dit bloembezoek wordt de onderlinge bevruchting van de mannelijke en vrouwelijke bloemen of bloemdelen gerealiseerd en kunnen er veel en goede vruchten groeien. Bijenvolken hebben een gigantische vliegcapaciteit, omdat een volk afhankelijk van de grootte bestaat uit 5.000 tot 50.000 bijen. Als de bloemen in de kersenboomgaard openspringen en de bestuiving gebeuren moet, dan zijn de bestuivers ook beschikbaar.

Samen met onze bijen gaan wij voor kwaliteit

Onze brede en lange ervaring met bestuiving draagt bij aan de kwaliteit. We weten waar, hoe en wanneer we het beste de bijen kunnen neerzetten. Het proces van bestuiving kennen wij door en door én we weten hoe het teeltproces werkt. Voor bijvoorbeeld zaadtelers leidt dit vaak tot een verdubbelde zaadopbrengst. Een ander belangrijk punt van goede bestuiving is de zorg voor onze bijenvolken. Die geven we met kennis én met liefde. Wij koesteren onze bijen, behandelen de volken met respect en sluiten nauw aan op hun cyclus. Daardoor blijven ze als volk in harmonie, zijn ze gezond en sterk en functioneren ze, ook in de bestuiving, op z’n best.

Onze bijen willen jou graag helpen met de bestuiving!

Van februari tot november verhuren wij onze bijenvolken voor zowel buiten als onder glas en in tunnels.
Heb jij bijenvolken nodig voor de fruitteelt, zaadteelt, zaadveredeling, heesterteelt of teelt van andere gewassen? Dan zit je bij ons goed! Wij inventariseren nauwkeurig wat jij als teler nodig hebt voor een goed resultaat. We plaatsen soms tien 10-ramers in één boomgaard, soms dertig 3-ramers in een kas of kweektunnel, soms maar drie kasten op één plek. Echt maatwerk dus!

Wanneer mogen onze bijen jou helpen?

 

Deel dit artikel