Uw winkelwagen is leeg
Algemene info
U kunt ook terecht in onze winkels in Emst, Haarlem, Naaldwijk (Westland), Strijbeek (Brabant) en Veenendaal. Bestel­lingen kunnen daar wor­den afgehaald. U bespaart dan verzendkosten.
Bestellingen die u per post wilt ontvangen, moeten vooraf betaald worden. U ontvangt daarvoor van ons een factuur.

Spaarkast WERKBIJ

Een Spaarkast ontwikkeld bij De Werkbij

Al tientallen jaren doet de spaarkast in Nederland dienst. Na de introductie is de kast onveranderd. Een goede reputatie dus! Wij noemen deze oude vertrouwde spaarkast de spaarkast -traditional-. De raammaat die wij in Nederland gebruiken: de Nederlandse Simplexmaat is onze standaard.

Bij de ontwikkeling van de spaarkast WERKBIJ zijn we uitgegaan van de volgende principes:

1. Dezelfde buitenmaten van de gewone spaarkast, waardoor broedkamers, honingkamers, daken en bodems van de spaarkast -traditional- uitwisselbaar zijn met onze spaarkast WERKBIJ.

2. Het hanteren van de Nederlandse raammaat, waardoor volken gemakkelijk overgehangen kunnen worden.

3. We gebruiken alleen hout. Alleen de dekplank en de dakplaat zijn van multiplex.

4. Grote gewichtsbesparing om eenvoudiger hanteren mogelijk te maken.

5. Beter houvast met goede greep, wat gecombineerd met het lagere gewicht leidt tot een "sjouwvriendelijke" en misschien ook wel "vrouwvriendelijke" kast.

6. Uitmuntende vochthuishouding, vanwege het opheffen van het verschil tussen een koude (zijkanten) en een warme (voor en achter) kant zoals die in de spaarkast -traditional- aanwezig is.

7. Door een efficiënt productieproces, waarbij materiaal bespaard wordt, kan de prijs van deze spaarkast WERKBIJ bij ons dan ook ongeveer 10% lager gepresenteerd worden dan de spaarkast -traditional-.

8. De kasten worden standaard voorzien van een broedkamer met vaste bodem. Ze zijn ook bruikbaar met de standaard losse bodem. De opklapbare vliegplank zal geen bijen pletten bij het sluiten. "Er mogen er gerust een paar buiten lopen", die worden niet plat gedrukt bij het sluiten van het vlieggat. Het bodemgaas wordt ondersteund middels een dwarslat, dit vrookomt doorzakken.

Ze is leverbaar in de standaard spaarkast -traditional- breedte van 10 of 11 ramen (binnenwerks 385mm) of in de nieuwe uitvoering op 8 ramen (op een afstand van 35mm, binnenwerks 285mm).

De WERKBIJ 8 raams is een ideale kast om mee te werken, zeker in ons zeeklimaat met van oorsprong niet al te sterk broedende bijen. Niet te veel ruimte voor de bijen, een overschot aan honing moeten ze wel omhoog werken. Makkelijk hanteerbaar. Ideaal voor degene die graag willen genieten van de bijen maar niet van te veel sjouwen houden.

De verkoopprijzen van de WERKBIJ 8 raams Red Cedar zijn bekend

Kom eens langs om de kasten te bekijken.