Uw winkelwagen is leeg
Algemene info
U kunt ook terecht in onze winkels in Emst, Haarlem, Naaldwijk (Westland), Strijbeek (Brabant) en Veenendaal. Bestel­lingen kunnen daar wor­den afgehaald. U bespaart dan verzendkosten.
Bestellingen die u per post wilt ontvangen, moeten vooraf betaald worden. U ontvangt daarvoor van ons een factuur.

Pollen

> Pollenproducten in de webwinkel

Stuifmeel (pollen)

 

Herkomst

Bijen verzamelen stuifmeelkorrels van bloemen en bomen. Ze dragen ze mee als gele bolletjes aan hun poten. De korreltjes (ook wel pollen genoemd) zijn niet alleen van levensbelang voor bijen, het unieke mengsel bevat ook voor de mens zeer nuttige stoffen. Wie goed en gevarieerd eet, krijgt voldoende van deze stoffen binnen, maar er zijn genoeg situaties waarbij stuifmeel een gunstige invloed heeft op de gezondheid.

 

Samenstelling

Stuifmeel bevat onder andere 30 procent eiwitten (waarvan 10 procent als vrije aminozuren), 30 procent koolhydraten, 20 procent vetten (waarvan de helft meervoudig onverzadigde vetzuren) en mineralen. De volgende vitaminen zijn in stuifmeel aanwezig: A, B1, B2, B3, B6, B8, B9, BI2, C, D, E en K.

 

Eigenschappen

 

·         Stuifmeel is gezond en goed voor jong en oud. Het geeft kracht en energie, zorgt voor goede opname van brandstoffen en bouwstoffen.

·         Stuifmeel stimuleert de darmwerking en draagt bij tot een goede stoelgang.

·         Het gebruik van pollen heeft een gunstige invloed op de ademhaling en geeft in het voorjaar en/of zomer pollen minder kans bij personen die gevoelig zijn voor pollen

·         Stuifmeel ondersteunt een gezonde spijsvertering en bevordert de conditie van huid, haar en nagels. Enige malen per jaar zou men een pollenkuur kunnen doen. De meest gunstige tijd daarvoor is het voorjaar en het najaar en de winter.

·         Vanwege de relatief grote hoeveelheid vitamine B12 is stuifmeel waardevol voor mensen die geen vlees eten.

·         Omdat stuifmeel zo voedzaam is, remt het de eetlust met 20 procent en kan daardoor ook een prima hulpmiddel bij het afslanken zijn.

·         Het is wetenschappelijk gebleken dat de voorverteerde suikers in stuifmeel zich in het bloed snel omzetten in glycogeen. Daarom kunnen (top)sporters ook baat hebben bij het gebruik van pollen.

 

Gebruik

Iedere morgen 1 eetlepel stuifmeelkorrels innemen (liefst bij het ontbijt). Dit kan met water, met melk of met wat yoghurt of vla of muesli. Op een boterham met honing komen de goede stoffen nog beter tot zijn recht. Als u nog niet eerder stuifmeel heeft gebruikt, is het belangrijk om de hoeveelheid rustig op te bouwen: beginnen met een paar korreltjes en iedere dag een beetje meer. Topsporters kunnen naar eigen inzicht en behoefte meer gebruiken.

Indien gewenst kan het gebruik van de hoeveelheid stuifmeel worden verhoogd tot 35 gram per dag. Het verdient aanbeveling stuifmeel niet ’s avonds te gebruiken.

 

Houdbaarheid & bewaren

Stuifmeelkorrels worden gevriesdroogd. U dient het stuifmeel daarom droog en goed afgesloten te bewaren. Goed afgesloten is stuifmeel langer dan 1 jaar houdbaar.

 

Onze pollenproducten

Pollen (stuifmeelkorrels)                       per 200, 500 en 1000 gram

Pollentabletten                         per 150 en 300 stuks

 

 

Waarschuwing1:

Zwangere vrouwen en moeders die borstvoeding geven worden geadviseerd de huisarts te consulteren bij het gebruik van bijenpollen.

 

Waarschuwing 2:

Mensen met een verhoogde bloeddruk moeten voorzichtig zijn met het gebruiken van pollen.