Uw winkelwagen is leeg
Algemene info
U kunt ook terecht in onze winkels in Emst, Haarlem, Naaldwijk (Westland), Strijbeek (Brabant) en Veenendaal. Bestel­lingen kunnen daar wor­den afgehaald. U bespaart dan verzendkosten.
Bestellingen die u per post wilt ontvangen, moeten vooraf betaald worden. U ontvangt daarvoor van ons een factuur.

Bijenwas

> Bijenwasproducten in de webwinkel

Om de honing in de bijenkast op te kunnen slaan, hebben de bijen raten nodig. Ze bouwen die met elkaar. Aan elkaar hangend zweten ze met de wasklieren kleine wasplaatjes, die ze vastmaken tot honingraten.

Een jonge honingraat is wit tot lichtgeel van kleur en zeer licht van gewicht. Het is wonderbaarlijk dat een honingraat een groot gewicht aan honing kan dragen. De honingraatconstructie is bijzonder sterk en in de bouwwereld nergens overtroffen.

Bijenwas is bij lage temperaturen bros, wordt bij 36 graden Celsius kneedbaar en vloeibaar bij ongeveer 60 graden Celsius.

Bijenwas is bekend van de ouderwetse boenwas voor meubels. Daarnaast wordt de was gegeten in de zogenaamde raathoning. We kennen medisch specialisten die mensen met artrose adviseren raathoning te eten. Op één of andere manier is de bijenwas ondersteunend of sterkend voor kraakbeen en tussenwervelschijven.

Van bijenwas maken wij verder onvervalste, natuurzuivere bijenwaskaarsen. Ze branden rustig met een mooie donkere vlam en verspreiden een heerlijke, aromatische geur. De kaarsen zijn verkrijgbaar in vele vormen - zoals, natuurlijk, die van een bijenkorfje.

Ook de kinderen vinden kaarsen maken prachtig!