Werkbij
winkels
Volg de Werkbij
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Je e-mail adres:

Verenigingen

Voor de Imkerverenigingen een warm hart

De uitdaging van 2013: Om na het hoogtepunt van 2012, het jaar van de BIJ er nu bij te blijven. Vele vrijwilligers hebben zich ingezet en zullen zich in blijven zetten. Als Werkbij bieden we daarbij graag professionele ondersteuning en begeleiding waar gewenst. Wat doen we:
A. We hebben een folder ontwikkeld die de imkers en imkerverenigingen kunnen gebruiken om nieuwe leden te werven en mensen die in bijenhouden geïnteresseerd zijn te informeren. Deze folder is beschikbaar voor onze klanten.
B. Staat u met de vereniging op markten, dan kunt u uw spullen bij ons halen: honingkoek, -snoep, -wijn, -zeep en eventueel extra honing, boeken of cadeautjes rondom bijen. Verenigingen kunnen ruim bestellen, want alleen wat verkocht is, hoeft betaald te worden; de rest brengt u terug. lees verder bij punt 2 hieronder
C. Op verzoek komen we naar een ledenavond, bijvoorbeeld om te praten over de toekomst van de Nederlandse bijenhouderij. Maar ook een ander onderwerp of ingaan op vragen is mogelijk. lees verder bij punt 3 hieronder

 

Bent u ook al bezig met de voorbereidingen voor de nieuwe cursus bijenhouden? Misschien is er in het programma wel ruimte voor een bezoek aan de Werkbij. We hebben een compleet assortiment goede imkerartikelen en vinden het erg leuk om met elkaar van gedachten te wisselen over de praktijk van het bijenhouden.

Als u met de cursusgroep of de vereniging het bezoek aankondigt zorgen we voor koffie en natuurlijk voor voldoende deskundig personeel. Sommigen vinden  de Open Dag -  15 juni 2013 - een bezoek waard.

En verder:

1. Het bestuur van de imkervereniging kan schriftelijk één van de (bestuurs)leden mandateren om inkoper te zijn bij Imkerij De Werkbij. Deze inkoper kan zich met dat mandaat bij ons melden en wij maken hem deelgenoot van de voordelen die dat voor de vereniging met zich mee brengt.

2. Elke imkervereniging die zelf op markten of braderieën een plekje gekregen heeft om de activiteiten van de imkerij te promoten hoeft daar niet met lege handen te staan. Is de eigen honing op? Misschien kan Imkerij De Werkbij daar wel bij helpen. Wilt u graag ook wat honingkoeken, honingsnoep en allerlei aanverwante honingproducten erbij zetten om de kraam een beetje aan te kleden en er voor te zorgen dat de mensen blijven hangen. Maar, misschien ook wat kopen om de verenigingskas te spekken? Kom dan eens kijken naar het uitgebreide assortiment. En ook hier hebben we de mogelijkheid van een specifieke regeling op bepaalde producten waarbij de vereniging geen inkoop risico heeft. Vraag er ons naar.

3. Samen het verhaal verder dragen. Dat doen wij bij Imkerij De Werkbij ook heel graag. We genieten toch allemaal van het fascinerende leven van de honingbij. Dat willen we graag anderen laten zien. Hoe dat wij dat bij De Werkbij doen en welke tips we hebben voor individuele imkers en verenigingen, dat komen we u graag op de verenigingsavond vertellen. Wanneer u ons een mailtje stuurt, proberen we tot een afspraak te komen om een presentatie te geven op uw (leden)vergadering.

4. Ook verenigingen die cursussen organiseren ondersteunen we met speciale actiepakketten voor de nieuwe cursisten. Waarmee ze direct aan het werk kunnen met de bijen (gereedschapsset) of gelijk een volk kunnen huisvesten (kast met alle toebehoren) of klaar kunnen zijn om de oogst binnen te halen (slingerset)

5. Ons SPAARSYSTEEM

Bee Points voor de club: Lees er over in de folder van de  BEE-Buzz