De Beebuzz komt langs
Een inspirerend initiatief! Met de Beebuzz gaan we naar scholen toe. Deze bus heeft alles waar­mee we een interactief les­programma kunnen verzorgen. Zo zetten kinderen de eerste stap om imker te worden.

Verenigingen

Ontspannend en leerzaam tegelijk

Op zoek naar een leerzame en boeiende excursie voor uw vereniging? Kom naar De Werkbij, of laat De Werkbij naar u komen. Wij hebben verschillende programma’s voor verenigingen. U leest er hieronder meer over.

Zien & beleven
In dit programma vertellen we u op een boeiende en interactieve manier alles over de honingbij en de imkerij. We laten onze bijenstal zien, hoe de bijen af- en aanvliegen, hoe raten er uitzien, hoe honing uit de raat smaakt, welke materialen we gebruiken als imker, hoe een bijenvolk werkt en wat het belang is van bijen voor de mens. Een leerzaam programma vol beleving.

Beleven & doen
Dit programma heeft een extra component: actief aan de slag. De deelnemers mogen een bijenkast openmaken en een raam vol bijen van dichtbij bekijken. Of gaan kaarsen maken van bijenwas. Afhankelijk van de wensen en mogelijkheden van de deelnemers wordt dit programma ingevuld.

Bel of mail ons als u een dag(deel) wilt reserveren voor een bezoek of een maatwerkprogramma wilt afspreken.