Werkbij
winkels
Volg de Werkbij
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Je e-mail adres:

Over De Werkbij

Imkerij met een verhaal

De Werkbij is een imkerij met een verhaal. Dat verhaal schuilt niet alleen in onze historie. We bestaan weliswaar al tientallen jaren, werken samen met honderden imkers en zijn een vraagbaak geworden voor vakgenoten, onderzoekers en de agrarische sector. Maar wij hebben meer te vertellen en te bieden.

Bijen volgen
Ons verhaal schuilt in wie wij willen zijn voor bijen én voor mensen.
Werken met bijen maakt rustig. In de imkerij leert iedereen geduldig zijn, want bijen laten zich niet sturen. Hun eigen vernuftige proces is de leidraad, die we volgen.
De zuivere harmonie van een gezond bijenvolk brengt tot verwondering en respect. 

Voor een toekomst met bijen
Door de imkerij blijft de honingbij behouden. Dat vraagt om waardering en steun. Om mensen die het belang van de imkerij zien en hoog houden. Zonder bijen hebben we geen of slecht voedsel. Zonder bijen geen toekomst. Ook dat verhaal vertellen we graag. In het belang van de komende generatie.

De Werkbij voor kwetsbare mensen
Mensen en bijen horen bij elkaar. Geen mooiere plek om op adem te komen of een eerste stap naar werk te maken, dan een imkerij. De Werkbij is er daarom speciaal voor mensen met afstand tot de arbeidsmarkt. Zij vormen een deel van ons team. Op die manier dragen we graag bij aan een duurzame maatschappij, met een warme, veilige plek voor kwetsbare mensen.

teamfoto

 

Agenda
• 1 augustus
Markt Epe
• 15 september
Markt Ugchelen
• 22 september
Markt Eerbeek
 
De Werkbij twittert