Werkbij
winkels
Volg de Werkbij
Meld je aan voor de nieuwsbrief
Je e-mail adres:

Educatie, de toekomst voor de imkerij

Educatief


Kom op bezoek bij de imker! De fascinerende wereld van de bijen biedt vele mogelijkheden voor schoolgroepen om over én in de natuur te leren. We kunnen ook naar de school toe met de BEE-Buzz

Leerlingen kunnen bij ons kijken en luisteren naar de bijen, leren over de rol van bijen in de natuur en in de voedselproductie, hier en daar meewerken in de imkerij, honing en andere bijenproducten proeven... Door zelf bezig te zijn en verschillende zintuigen te gebruiken, leren de kinderen actiever dan uit een boek of van een filmpje. Het maakt het nieuwsgierig en betrokken.

Wij ontwerpen onze educatieve activiteiten met veel zorg. De inhoud van de programma's is leerzaam en, voor de groepen 1 tot en met 8 van de basisschool, afgestemd op de kerndoelen. Vaak kunnen we aansluiten bij methodes. Na overleg met de school maken wij programma's op maat. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om materiaal voor voorbereiding of verwerking op school mee te geven.

Voorbeeld van een intensief programma
Elke groep van de basisschool kan vier keer per jaar op de imkerij komen. We hebben een samenhangend aanbod, waarbinnen de activiteiten op elkaar aansluiten. Voor elke groep is er een andere leergang. Deze activiteit duurt ongeveer 2 uur per keer.

Meer of minder bezoeken met een andere tijdsduur zijn ook mogelijk. Ieder jaar kunnen alle groepen van de school het intensieve programma doorlopen. U kunt als school ook een groep kiezen waarin elk jaar over en met bijen wordt geleerd.

Het kennismakingsprogramma
Kom met de klas kennismaken met bijen op onze imkerij! Voor elke groep van de basisschool bieden we een activiteit aan, die past bij het niveau van de groep.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen. We komen ook graag bij u langs om de mogelijkheden door te nemen en bijenactiviteiten in het jaarplan voor het nieuwe cursusjaar te verwerken.