De Beebuzz komt langs
Een inspirerend initiatief! Met de Beebuzz gaan we naar scholen toe. Deze bus heeft alles waar­mee we een interactief les­programma kunnen verzorgen. Zo zetten kinderen de eerste stap om imker te worden.

Educatie op locatie: de BEE-buzz

De BEE-buzz: voorlichting over bij en imkerij

De BEE-buzz is een actief voorlichtingsprogramma waarmee we brede maatschappelijke aandacht en waardering voor de honingbij en imker vragen. Met een bus gaan we langs scholen, verenigingen, beurzen en markten, om het prachtige verhaal van de bij en de imker te vertellen. Hieronder leest u er meer over.

Interactief
In en rond de BEE-buzz kunnen groepen of mensen individueel opdrachten doen, films bekijken, een bijenvolk in een demonstratiekast bewonderen en een presentatie van een van onze medewerkers over de imkerij meemaken. Het BEE-buzzprogramma is interactief.
De BEE-buzz kunt u uitnodigen op school, op een markt of beurs, bij een verkoping van een vereniging of als extra attractie bij evenementen.

Lesprogramma met de BEE-buzz
Op scholen of bij kinderclubs kunnen wij een bijencircuit uitzetten, met de BEE-buzz als middelpunt. In kleine groepjes leren kinderen aan de hand van opdrachten met imkermateriaal van alles over de honingbij. Afhankelijk van de tijd van het jaar kunnen wij een demonstratiekast meenemen, waarin de bijen te bewonderen zijn. Twee schoolklassen kunnen tegelijkertijd aan de slag met het bijencircuit, bijvoorbeeld gedurende twee uur. Wij kunnen een bijencircuit organiseren voor alle groepen van de basisschool. Meer weten? Neem contact met ons op via info@dewerkbij.nl of 0317-612942.

Steun de BEE-buzz!
U kunt ons eenvoudig helpen de voorlichting met de BEE-buzz mogelijk te maken. Elke aankoop in onze winkel, webshop of groothandel levert namelijk punten op die geld waard zijn. Met dat geld bekostigen we de inzet van de BEE-buzz. Een project waar we met hart en ziel aan werken. Het gaat tenslotte om  het welzijn en de toekomst van onze honingbij.

Momenteel hebben wij geen trekkend voertuig om de BEE-buzz mee te vervoeren. Er zijn mogelijkheden om de BEE-buzz zelf op te halen met een voertuig met trekvermogen van 2,5 ton. Neem contact met ons op om te overleggen.