De Beebuzz komt langs
Een inspirerend initiatief! Met de Beebuzz gaan we naar scholen toe. Deze bus heeft alles waar­mee we een interactief les­programma kunnen verzorgen. Zo zetten kinderen de eerste stap om imker te worden.

De Werkbij voor scholen

Natuuronderwijs van De Werkbij

Natuuronderwijs komt met De Werkbij letterlijk tot leven in uw school. Wij verzorgen complete lesprogramma’s over bijen en de imkerij voor groepen in het basis- en voortgezet onderwijs.
Al doende ontdekken uw leerlingen de wondere wereld van bijen. Het resultaat: kennis, bewondering en respect voor de natuur en nieuwe inzichten bij het werken in groepen.
Lees hieronder meer over De Werkbij voor scholen.

De Werkbij komt naar scholen
Met de BEE-Buzz gaan we naar scholen toe. Deze wagen heeft alles waarmee we een interactief lesprogramma kunnen verzorgen. Uiteraard stemmen we dat af op de leeftijdsgroep. Het werken in groepen met speciale taken en verantwoordelijkheden (zoals dat in een bijenvolk het geval is) vormt ons uitgangspunt. Natuurlijk hebben we een bijenvolk bij ons…
U kunt de BEE-Buzz voor een dagdeel of een hele dag uitnodigen. Lees meer over de BEE-Buzz.
Ook zonder BEE-Buzz kunnen wij op school op bezoek komen. We nemen dan wat imkermateriaal mee en vertellen over het leven van de bijen in een bijenvolk en over het werken met de bijen. Ook het maken van een bijenwaskaarsje is mogelijk.

Scholen komen naar De Werkbij
Vanzelf bent u als school ook welkom op onze imkerij. Een prachtige omgeving om uw leerlingen alles te vertellen over de honingbij en de imkerij. We verzekeren u dat elke leerling tijdens zo’n  bezoek blijkt te beschikken over diep respect voor deze kleine dieren. Een bijzondere en positieve leerervaring voor u en uw leerlingen.

Onze medewerkers zijn pedagogisch-didactisch geschoold. Daardoor kan De Werkbij goed aansluiten bij uw onderwijskundige behoeften.

Wilt u een bezoek van of aan ons plannen? Heeft u meer informatie nodig? Aarzel niet, bel ons gerust (0317-612942). We bespreken graag de mogelijkheden.