De Beebuzz komt langs
Een inspirerend initiatief! Met de Beebuzz gaan we naar scholen toe. Deze bus heeft alles waar­mee we een interactief les­programma kunnen verzorgen. Zo zetten kinderen de eerste stap om imker te worden.

Bijencursus

Cursussen

De cursisten van 2016 hebben examen gedaan!

Ze staan nu aan het begin van een enerverende hobby, maar ook een grote verantwoordelijkheid: Zorg voor dieren! Veel succes.

Download hier het informatieformulier.

Cursusprogramma 2016

Al weer een aantal jaren verzorgen we cursussen bijenhouden voor beginners en meer ervaren imkers. Voor 2016 staat er het volgende gepland:

1. Beginnerscursus Bijenhouden

Cursus Veenendaal:
Deze cursus begint met 4 theorieavonden. De plaats van de theorielessen voor is ons leslokaal in Veenendaal (ons Import en Distributiecentrum Produktiestraat 2A).

De praktijklessen worden gegeven op zaterdag.

Aan de cursus kan vrijblijvend meegedaan worden, het verplicht niemand om bijen te gaan houden.

Cursus op de Veluwe/Emst-Vaassen: Voor 2017 bij voldoende opgave

Voor aanmelding: Bel of mail en geef daarbij aan voor welke locatie (Veenendaal of de Veluwe) u zich wilt opgeven. Voor alle cursussen geldt: Ze gaan door bij voldoende deelname.

Een beginnerscursus kost € 170,-- Na aanmelding wordt u een factuur voor het betalen lesgeld toegezonden. U dient nog een cursusboek aan te schaffen. Voor thee en koffie op de avonden wordt gezorgd.

2. Beginnerscursus Bijenhouden in Dag-sfeer

Deze cursus bestaat uit 6 dagen volledig meedraaien op de imkerij, waarbij theorie en praktijk elkaar afwisselen. In principe wordt het complete programma van de beginnerscursus tijdens deze dagen doorgenomen.
De dagen beginnen om 09.00/09.30 uur en lopen door tot 15.00/15.30 uur. De lessen zijn in deze tijd gepland. Voor- en achteraf is er voldoende tijd om u verder in het onderwerp te verdiepen en staan alle faciliteiten van de imkerij ter beschikking.

De prijs van deze cursus is € 195,-- per persoon. Deze prijzen zijn inclusief koffie, exclusief cursusboek en eventueel gereedschap.

In 2016 is er onvoldoende belangstelling voor deze cursus en is deze niet van start gegaan. Als u belangstelling hebt in de Dagcursus in 2017, horen wij dat graag.

Voor aanmelding: Bel of mail