Imkers onder elkaar
Omdat we zelf ook imker zijn, weten we wat een imker nodig heeft. Imkerij De Werkbij is er voor bijen, imkers en iedereen die van bijen houdt. We zorgen voor kennis, voor ontmoeting en alle denkbare imker­ar­ti­ke­len en honingproducten.

Cursussen voor imkers

Imkercurussen

Wilt u weten of bijenhouden iets is voor u? Wilt u als startend imker met een gedegen voorbereiding aan de slag? Bent u als gevorderd imker toe aan verdieping of specifieke kennis? Wij bieden regelmatig cursussen en workshops aan. Hieronder leest u welke.

Workshops voor gevorderde imkers
Gedurende het jaar organiseren we verschillende workshops die zich op specifieke onderdelen van de imkerij richten. Van afleggers maken tot varroabestrijding en honingslingeren. 
Hebt u als imkersvereniging of samenwerkende imkers behoefte aan specifieke scholing? Neem gerust contact met ons op voor een cursus op maat.

Houd onze nieuwsbrief in de gaten of kijk op de activiteitenkalender voor meer informatie.

Diploma Bijenhouden
Wilt u serieus aan de slag met bijen? Dan is de imkerscursus Bijenhouden wat u nodig hebt. U leert er alles: over het bijenvolk, over de verzorging ervan, over de bestrijding van ziekten, over de honingoogst en over de materialen die nu nodig hebt. Na de cursus ontvangt u het diploma Bijenhouden en kunt u als imker zelfstandig aan de slag.

Kijk hier voor meer informatie over de cursus en lesdata.

Kennismakingscursus
Maak kennis met de honingbij en de imkerij in de kennismakingscursus. Een ideale cursus voor mensen die overwegen zelf bijen te gaan houden of gewoon meer willen weten van deze prachtige, nijvere dieren.

Kijk hier voor meer informatie over de cursus en lesdata.