De Beebuzz komt langs
Een inspirerend initiatief! Met de Beebuzz gaan we naar scholen toe. Deze bus heeft alles waar­mee we een interactief les­programma kunnen verzorgen. Zo zetten kinderen de eerste stap om imker te worden.

Cursussen over bijen

Kennismaken of imker worden bij De Werkbij

Wilt u weten of bijenhouden iets is voor u? Wilt u als startend imker met een gedegen voorbereiding aan de slag? Bent u als gevorderd imker toe aan verdieping of specifieke kennis? Wij bieden regelmatig cursussen en workshops aan. Op deze pagina leest u daar meer over.

Kennismaking met bijenhouden
Maak kennis met de honingbij en de imkerij. U mag vrijblijvend een cursusmoment van de cursus Bijenhouden (de "beginnerscursus") meemaken. Ideaal voor mensen die overwegen zelf bijen te gaan houden of gewoon meer willen weten van deze prachtige, nijvere dieren. Daarnaast vindt er af en toe een Kennismakingsdag plaats. Deze worden in de agenda aangekondigd.

 

Diploma Bijenhouden
Wilt u serieus aan de slag met bijen? Dan is de imkerscursus Bijenhouden (de "beginnerscursus") wat u nodig hebt. U leert er alles: over het bijenvolk, over de verzorging ervan, over de bestrijding van ziekten, over de honingoogst en over de materialen die nu nodig hebt. Na de cursus ontvangt u het diploma Bijenhouden en kunt u als imker zelfstandig aan de slag.
Kijk hier voor meer informatie over de cursus en lesdata.

Werkbij Expert Meeting voor gevorderde imkers
Gedurende het jaar organiseren we dagen met theorie en (waar mogelijk) praktijk rondom een thema. Een expert deelt zijn of haar kennis en ervaring. Zo werken we met elkaar aan een gezonde en sterke bijenhouderij in Nederland. Lees meer over het Werkbij Expert Platform.

Op maat
Hebt u als imkersvereniging of samenwerkende imkers behoefte aan specifieke scholing? Neem gerust contact met ons op voor een cursus op maat. Wij hebben een breed netwerk waarin we naar de gewenste expertise op zoek kunnen gaan.

Houd onze nieuwsbrief in de gaten of kijk op de activiteitenkalender voor meer informatie. Voor de nieuwsbrief kunt u zich rechtsonder op de beginpagina aanmelden.